19 Mayıs 2024 Pazar / 12 Zilkade 1445

Trump: İran'la anlaşmayacağız, Kuzey Kore'yi yok edebiliriz

BMGK'da konuşan Trump, İran'ı terörü desteklemekle suçlarken İran'la anlaşma yapmaya karşı olduklarını açıkladı. Kuzey Kore lideri Kim'i de 'İntihar eylemcisi roket adam' olarak tanımlayan ABD lideri, nükleer silah geliştirmeye devam etmesi durumunda Kuzey Kore'yi tamamen yok edecekleri tehdidinde bulundu.

20 Eylül 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Trump: İran'la anlaşmayacağız, Kuzey Kore'yi yok edebiliriz
Birleşmiş Milletler 72. Genel Kurulu Görüşmeleri 120'den fazla devlet ya da hükümet başkanının katılımıyla New York’ta başladı. 15 dakika süresi olmasına rağmen 40 dakika konuşan ABD Başkanı Donald Trump, "Kuzey Kore kadar hiçbir rejim kendi halkına zulüm etmemiştir. Şimdi de nükleer silahla tüm dünyayı tehdit etmekte. ABD gerektiğinde harekete geçmeye hazırdır. Dünyayı nükleer çatışmayla tehdit eden bir ülkeye silah desteği verilmemeli" diye konuştu.
 
Trump, Kuzey Kore liderini "intihar misyonu olan roket adam" şeklinde tanımlayarak Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetlerine devam  etmesi durumunda "Kuzey Kore'yi tamamen yok etmekten" başka seçeneklerinin kalmayacağını söyledi. 
 
"İran konusunda henüz son sözümüzü duymadınız"
 
İran hakkında konuşan ABD Başkanı Donald Trump, "İran, Hizbullah ve diğer terör rejimlerini destekliyor. İsrail ve diğer komşularını tehdit ediyor. İran anlaşması ABD tarihindeki en tek taraflı anlaşmalardan biriydi. Biz böyle bir anlaşmaya taraf olamayız. Tüm dünya, İran’a karşı bir araya gelmeli. İran'ın güzel halkı değişim istiyor" dedi. İran'ın petrolden kazandığı parayla  Hizbullah ve Beşşar Esed rejimini destekleyerek bölgede krizi yaydığını kaydederek, "İran'la nükleer anlaşma ABD için bir utanç kaynağıdır. Bu konuda henüz son sözümüzü duymadınız." ifadesini kullandı.
 
"Venezuela böyle devam ederse..."
 
Venezuela’daki durumun ‘tamamıyla kabul edilemez’ olduğunu iddia eden Trump, adım atmaya hazır olduklarını ifade etti. "Venezuela'daki sorun sosyalizmin kötü uygulanması değil, özüne sadık bir şekilde uygulanmasıdır" dedi.