29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Trump'a 'idiot' diyen FBI ajanı, Rusya soruşturmasından alındı

Donald Trump'ın seçim kampanyasına dair sürdürülen soruşturmada yer alan iki FBI yetkilisinin, geçen sene aralarında gerçekleşen bir dizi mesajlaşmada Trump'tan 'idiot' ve 'mide bulandırıcı' adam olarak bahsettiği ortaya çıktı. Yetkililerden birinin seçim gecesi gönderdiği mesajda, Trump'ın galip gelme olasılığını 'korkunç' olarak nitelediği görüldü. Mesajların faillerinden olan FBI ajanı Strzok, Rusya soruşturması ekibinden çıkarıldı.

star.com.tr13 Aralık 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Trump'a 'idiot' diyen FBI ajanı, Rusya soruşturmasından alındı

Trump'ın Cumhuriyetçi kampanyasıyla Rusya arasındaki olası bir koordinasyonu araştıran Robert Mueller'ın ekibinde yer alan FBI ajanı Peter Strzok ve FBI avukatı Lisa Page arasında gerçekleşen mesajlaşmaları ortaya çıktı. Politico ve USAToday'de yer alan bilgilere göre gerçekleştirilen yazışmalarda iki FBI yetkilisinin, Donald Trump hakkında 'idiot' ve 'mide bulandırıcı bir insan' gibi aşağılayıcı ifadeler kullanıldığı görüldü.

Soruşturmayı yürüten ekibin başındaki Mueller'in sözcülerinden biri, bu söylentiler Ofis'in kulağına gider gitmez Strzok'un ekipten ihraç edildiğini, Page'in ise söylentiler çıktığında zaten çalışmalarını çoktan tamamlayıp FBI'daki görevine dönmüş olduğunu aktardı.

Rusya soruşturmasını yürüten ekibin başındaki Robert Mueller Ajan Strzok, Clinton'ın ile FBI arasında gerçekleşen görüşmenin yapıldığı odada bizzat yer alıyordu. Daha sonrasında ise Trump'ın seçim kampanyasının 2016 Başkanlık Seçimleri'ni etkilemek için Rusya'yla birlikte çalışıp çalışmadığına yönelik soruşturmaya atanmıştı.

Ajan Strzok ile avukat Page arasında gerçekleşen ve Salı gecesi kamuoyu ile paylaşılan 375 mesaj, politik başlıklardan haber metinlerine kadar, çoğunlukla kendi yorumlarının da yer aldığı geniş bir skalayı kapsıyor.

İçlerinde Başkan Adayı Bernie Sanders'ın da bulunduğu, Demokrat adaylarla ilgili aşağılayıcı yorumların bulunduğu mesajların en sertleri Trump hakkındaydı.

4 Mart 2016 tarihli mesajların birinde avukat Page, Donald Trump'tan 'mide bulandırıcı bir insan' olarak bahsettiği, buna karşılık Ajan Strzok'un ise "Fakat kazanabilir" ifadesini kullandığı görülüyor.

Bu mesajın devamında Trump'a atıfla 'idiot' ve 'rezil' ifadelerinin kullanıldığı ve Ajan Strzok'un, "Oy kullanan halk neyi hak ediyorsa, Amerika onu bulacaktır." yazdığı görülüyor.

Haftalar sonra, seçim günü gelip de Trump'ın Clinton'ı mağlup ettiği kesinleştiğinde Strzok'un, "Bu korkunç bir olay." mesajına avukat Page, "Evet, kesinlikle iyi değil." cevabını verdi.