2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Trump'ın ''İsveç Benzetmesi'' sosyal medyada viral oldu

ABD Devlet Başkanı Donald Trump´ın dün Florida´nın Melbourne kentinde, açık hava toplantısındaki konuşmasında `İsveç Benzetmesi´ sosyal medyada bir anda viral oldu.

DHA19 Şubat 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Trump'ın ''İsveç Benzetmesi'' sosyal medyada viral oldu
Konuşmasında ağırlıklı olarak güvenlik politikalarına yer veren Donald Trump, konuşmasının bir yerinde "Ülkemizi güvenli hale getirmeliyiz" diyerek sözü İsveç´e getirdi. Trump "Dün gece İsveç´te ne olduğunu gördünüz. İsveç! Kim buna inanırdı. İsveç." diyerek daha sonra Paris, Brüksel ve Nice´teki terör saldırıları üzerine konuşmasına devam etti.
 
Donald Trump´ın İsveç´te terör saldırısını akla getiren konuşması üzerine sosyal medyada ilk yorum Last Night in Sweden (İsveç´te dün gece) hasthagıyla `Dün gece çok soğuktu´ paylaşımıyla düştü. Trump´ın `İsveç´te dün gece´ ne olduğunun ayrıntısına girmediği konuşması üzerine sosyal medyaya düşen yorumlar arasında `büyük bir misket köftesi soygunu mu oldu´, `çıtır ekmekten yüzlerce kişi dişlerini mi kırdı´ biçiminde Trump´ın konuşmasına alaycı paylaşımlar yapıldı.
 
Diğer yandan İsveç´in resmi Twitter hasabı da, gelen meraklı sorulara  `İsveç´te herhangi bir terör saldırısı´ yapılmadığını belirten açıklamalarla doldu.