19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Türkiye ile Ukrayna, zırhlı araç ve insansız hava aracı üretimi konusunda ortak projeler üzerinde çalışıyor

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksandr Turçinov, Türkiye ile zırhlı araçlar ve insansız hava aracı üretimi konusunda ortak projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

AA25 Ekim 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Türkiye ile Ukrayna, zırhlı araç ve insansız hava aracı üretimi konusunda ortak projeler üzerinde çalışıyor

onseyin basın merkezinden yapılan açıklamaya göre Turçinov, Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir ve beraberindeki heyet ile görüştü.

Görüşme sonrasında Turçinov, Ukrayna ve Türkiye arasında askeri teknik alanlarda işbirliği için oluşturulan komisyonların etkin şekilde çalıştığını vurgulayarak, “Biz zırhlı araç, roket, uçak üretimi gibi somut projeler üzerinde çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Ukrayna'nın Türkiye ile insansız hava aracı, roket, tank ve askeri mühimmat üretimi konusunda ortak işletmelerin oluşturulmasından yana olduğunu kaydeden Turçinov, Türk tarafı ile yapılan görüşmede Türk yatırımının Ukrayna savunma sanayine ilgi göstermesi konusunu da ele aldıklarını belirtti.

Savunma Sanayii Müsteşarı Demir, Türkiye'nin Ukrayna ile savunma sanayi alanında işbirliğini geliştirmekten yana olduğunu, oluşturulan koordinasyon grubunun verimli bir şekilde çalıştığını ve projelerin hayata geçirilmesi aşamasına gelindiğini bildirdi.