16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Yunanistan´da 8 paket patlayıcı bulundu

Yunanistan´ın Krioneri bölgesindeki posta merkezinde patlayıcı madde içeren 8 paket daha tespit edildi.

DHA21 Mart 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Yunanistan´da 8 paket patlayıcı bulundu
Geçen hafta Almanya Federal Maliye Bakanlığı´na ve Uluslararası Para Fonu (İMF) `nin Paris´teki ofisine bir gün arayla Yunanistan´dan patlayıcı madde içeren paketlerin yollanması üzerine bütün ülkedeki posta merkezlerinde daha dikkatli araştırmalar uygulanmaya başladı. 
 
Bunun sonucunda Attika´nın Krioneri bölgesindeki posta merkezinde, aralarında Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem´un da bulunduğu Avrupa Birliği´nin ileri gelen kişilerine gönderilmek üzere patlayıcı madde içeren 8 paket bulundu. Paketlerin "gönderen" kısmında ise eski Maliye Bakanı Gikas Harduvelis gibi Yunanistan´ın ekonomi ve politika dünyasından tanınmış isimlerin yazıldığı görüldü.
 
Hafta sonunda gönderildikleri düşünülen paketler uzmanlar tarafından incelenmek üzere kriminoloji laboratuvarına gönderildi. 
 
Geçen hafta Çarşamba günü Almanya Maliye Balanı Wolfgan Schauble´ye Yunanistan´ın ana muhalefet partisi Başkan Yardımcısı Adonis Georgiadis´in adıyla, Perşembe günü de Uluslararası Para Fonu (İMF) `nin Paris´teki ofisine yine ana muhalefet partisi Yeni Demokrasi'nin sözcüsü Vasilis Kikilias´ın adıyla gönderilmişti. Şimdiye kadar bu eylemlerin yalnız ilkini Yunanistan´da faaliyet gösteren anarşist örgüt "Ateş Hücreleri Komplosu" üstlendi.