26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Altıeylül '‘Doğru hamlede buluşalım’ dedi

‘Doğru Hamlede Buluşalım’ kapsamında 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı içerisinde okula yeni başlayan 2300 öğrenciye, Altıeylül Belediyesi tarafından satranç takımı hediye edilirken, öğretmenleri tarafından da satranç eğitimi verilecek.

17 Eylül 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Altıeylül '‘Doğru hamlede buluşalım’ dedi

Altıeylül ilçe sınırları içerisinde 31 ilkokulun 1.sınıf öğretmenlerine Hüma Hatun Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda Balıkesir Satranç İl Temsilcisi Erdem Özgören ve 2. Kademe Satranç Antrenörü Nizamettin Güngör tarafından satranç eğitimi verildi. Düzenlenen eğitim seminerine Altıeylül Belediyesi Başkan Vekili Hasan Avcı, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özen, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, Altıeylülİlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ahmet Akan katıldı. Programda konuşma yapan Başkan Vekili Hasan Avcı sözlerine şöyle konuştu: “Belediyeciliğin en önemli görevlerinden biri sosyal belediyecilik sorumluluğunu yerine getiriliyor. Sosyal belediyecilik sorumluluğunu yerine getirirken diğer kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa yapılan projelerin önemi büyüktür” diyerek şu bilgileri verdi:  

BU PROJE BAŞARILI OLACAK

“Altıeylül Belediyesi olarak en çok desteklediğimiz, desteklemekten büyük mutluluk duyduğumuz Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve beraberinde Türkiye Satranç Federasyonu ile birlikte düzenlediğimiz ‘Doğru Hamlede Buluşalım’ projemizin ilk ayağını gerçekleştirmek için buradayız. Satranç insanlık tarihinin en eski sporlarından biridir, satranç oynamanın kişiliğin gelişmesinde olumlu faydaları vardır. Satranç oynamak planlı hareket edebilmeye, hızlı ve doğru ve kararlar alabilmeye olanak sağlar.” Proje 3 yıl süresince devam edecek.