24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

A.TR dolaşım belgelerinde E-işlem dönemi

Türkiye veya Avrupa Birliği’nde serbest dolaşımda bulunan eşyanın Gümrük Birliği çerçevesinde tercihli rejimden yararlanabilmesini sağlamak üzere verilen A.TR dolaşım belgeleri, elektronik ortamda hazırlanmaya başlandı.

1 Temmuz 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
A.TR dolaşım belgelerinde E-işlem dönemi

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, elektronik ortamda verilen hizmetlere A.TR dolaşım belgelerinin de eklendiğini müjdeledi.Belgelerin düzenlenmesine yönelik başvurunun yapılması, düzenlenmesi, kontrol edilmesi ve onaylanmasını sağlamak üzere DTO’nun yetkili kurum olduğunu söyleyen Başkan Erdoğan, “TOBB’a bağlı odamız, A.TR belgelerini yeni kurulan elektronik sistem üzerinden onaylamaya başladı. Bu sayede, ihracatçılarımız daha az zaman harcayıp, işlemlerini daha hızlı yürütebilecek”dedi.

TEK TIKLA BİR İŞLEM

Belgelerin verilmesinde daha önce bürokratik işlemlerin bulunduğunu ancak artık bunların sona erdiğini de dile getiren Başkan Erdoğan, “Daha önceki sistemde, ihracatçılarımız dolaşım belgelerinin düzenlenmesi için kâğıt üzerinde işlemlerini tamamlayarak bize başvuruyor ve kontrollerini yapıyorduk. Şimdi kısa zamanda odamızca onaylanan belgeler, elektronik ortamda firmalarımıza iletiliyor. Böylece bir ‘tık’ ile işlemleri tamamlanmış oluyor” diye konuştu.