26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Balıkesir Havaalanı Kasım ayında bitecek  

AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, Balıkesir’de yapımı devam eden ve bölge halkı tarafından merakla beklenen Balıkesir Merkez Havalimanı’ndaki çalışmaları yerinde inceledi.

16 Eylül 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Balıkesir Havaalanı Kasım ayında bitecek  

Şantiye Şefi Mustafa Tiryaki’yle birlikte inşaat sahasını gezen Demiraslan, proje hakkında detaylı bilgi aldı. Havalimanı inşa çalışmalarının hızla sürdüğünü belirten Demiraslan, “Proje tutarı 57 milyon 850 bin TL olan havalimanının inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor.  Şu anda projenin inşaat seviyesi yüzde 85’lere ulaşmış durumda. Kağıt uçak görüntüsündeki çatısı ile özgün bir mimariye sahip bulunan terminal binası Balıkesir’imize layık muhteşem bir eser olacak” diye konuştu. 

Aralık ayında tamamlanması planlanan inşaat çalışmalarını Kasım ayında bitirebilmek için yoğun bir çalışma sürdürüldüğüne dikkati çeken Hasan Demiraslan, yılda ortalama 1 milyon yolcu taşıması planlandığını vurguladı. Demiraslan, “6 bin 500 metrekarelik yeni terminal binası, 28 bin 800 metrekarelik 4 uçak kapasitesine sahip apronu ve her türlü ihtiyaca cevap verebilecek özelliklerle donatılan diğer yapılarıyla, havalimanımız Balıkesir’i bölgenin cazibe merkezi haline getirecek. 420 dönümlük bir arazi üzerine tesis edilen eseri yıl içinde halkımızın hizmetine sunmak için yaz kış, gece gündüz demeden canla başla çalışan kıymetli arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.