26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Ebesi mesai arkadaşı oldu

Manisa’nın Turgutlu İlçesi’ndeki özel bir hastanede göreve başlayan hemşire Yeşim Adamış, doğumunda görev alan ebesi Zekiye Bayar ile mesai arkadaşı olarak bebeklerin doğumunda annelere yardımcı oluyor. 

30 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Ebesi mesai arkadaşı oldu

Turgutlu İlçesi’nde ebe Zekiye Bayar’ın yardımıyla dünyaya gelen Yeşim Adamış, okuyup hemşire olduktan sonra memleketindeki özel bir hastanede çalışmaya başladı. Hastanede tanıştığı Zekiye Bayar ile doğumhanede birlikte görev alan Adamış, zamanla yakın arkadaş olduğu Bayar’ın 24 yıl önce kendi doğumunu da yaptıran ebe olduğunu öğrendi. Adamış şimdi ebesiyle birlikte doğumlara girerek yeni bebeklerin dünyaya gelmesine şahitlik ediyor. 

DUYUNCA ŞAŞIRMIŞ  

Annesine mesai arkadaşı Zekiye Bayar’ın işindeki tecrübesinden bahsederken, ‘Kızım o senin de ebendi’ cevabıyla karşılaşan Yeşim Adamış, önce şaşkınlık yaşamış. Zekiye ebeyle tanıştıktan sonra onu çok sevdiğini belirten Adamış, “Küçükken mahallemizdeki sağlık ocağında Zekiye ebe diye birinin adını duyuyordum ama aradan 24 sene geçmesi dolayısıyla aynı kişi olacağına pek ihtimal vermiyordum” dedi. Meslek hayatında 37. yılını dolduran 57 yaşındaki Zekiye Bayar da binlerce çocuğun doğumuna şahitlik ettiğini ancak ilk kez ebesi olduğu biriyle aynı çatı altında buluştuğunu söyledi.