26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Eğitimci Başkan Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi

Kiraz Belediyesi ve ilçe Milli Eğitim tarafından gerçekleştirilecek olan uygulama Türkiye’de örneği olmayan bir proje kapsamında hazırlanan protokol imzalandı.

18 Eylül 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Eğitimci Başkan Türkiye’de bir ilki  gerçekleştirdi

Proje ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin okula adaptasyon ve okulu sevme sürecinde kendini yalnız hissetmemesi ve temel ihtiyaçlarını karşılaması için her ilkokula bir tane refakatçi verilecek bu refakatçiler 1. Dönem’in sonuna kadar öğrencilerle ilgilenip adaptasyon sürecini hızlandıracak. Refakatçiler 19 Eylül tarihine kadar eğitim görecek.

EĞİTİME HEP DESTEK TAM DESTEK

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Bir eğitimci olarak böyle bir fikir aklımıza geldiğinde sıradan karşıladık ama düşününce ayrıntıları gerçekten tam da minik öğrencilerin adaptasyonu açısından ihtiyaç haline gelen bir proje olduğu kanısına vardık. Pilot olarak merkezdeki ilkokullarımızda okulun açılması yani 19 Eyllül’de başlayacak bu uygulama hayırlı uğurlu olsun. Eğitim bir neslin geleceği ve ülkenin geleceği ile aynı doğru üzerinde gider tek amacımız eğitime destek hep destek tam destek.”