27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Endişeye yer yok

FETÖ soruşturmasında TMSF’ye devredilen iki şirketin maliyeye olan borcu yapılandırıldı. Batınak Grup şirketleri ve Universal Kimya ve Gözlük Grup şirketleri Koordinasyon Sorumlusu Gökçınar, “Bu şirketler asla kaderlerine terk edilmiyor, devletimiz tüm imkanlarıyla şirketlerimizi destekliyor’’ dedi.

Muammer Başkan 4 Aralık 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Endişeye yer yok

Geçen hafta içerisinde TMSF tarafından tüm kamu kurumlarına geçilen ve basında büyük yankı oluşturan bir yazı hakkında Batınak Grup şirketleri ve Universal Kimya ve Gözlük Grup şirketleri Koordinasyon Sorumlusu Mehmet Gökçınar, “Bu şirketler Türkiye’nin ekonomik olarak daha da devleşmesine destek olacak” diye konuştu.

Star Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Gökçınar, ülke çapında bakanlık valilik ve diğer kamu kurumlarının tamamına TMSF tarafından bir yazının geçildiğini hatırlattı.

KADERLERİNE TEK EDİLMEDİLER

Vatandaşların basından duyduğu bu gelişmeyle ilgili herkeste bir merak oluştuğunu kaydeden Gökçınar,  “Biz hem Batınak Grup tarafında hem de Universal Kimya ve Gözlük Grup şirketleri tarafında bu endişeyi çok net bir şekilde hissettik. Basında da geniş yer bulan bu yazı özetle şunu halkımıza söylüyor: Kimsenin endişe etmesine gerek yok! TMSF yönetimindeki şirketler ayaklandırılacak, ekonomik değerinin zirveye taşınması sağlanacak ve asıl önemli nokta bu şirketler artık yüzde yüz yerli olarak Türkiye ekonomisinin daha da devleşmesine destek olacak. Şundan herkes emin olsun ki bu şirketler asla kaderlerine terk edilmiyor ve devletimiz de tüm imkanlarıyla şirketlerimizi destekliyor. Önümüzdeki sene bu zamanlar Türkiye ekonomik olarak bu organizasyon ve ilerlemeyle göreceksiniz çok daha iyi yerlere gelmiş olacak.”

Batınak Grup şirketleri ve Universal Kimya ve Gözlük Grup şirketleri Koordinasyon Sorumlusu Mehmet Gökçınar, sorumluluğunda bulunan şirketlerin ele alındığında ise şu detaylara yer verdi:

BORÇLAR YAPILANDIRILDI

“Universal Kimya ve Gözlük grubu 160, Batınak grup şirketler 90 kişiye istihdam sağlıyor. Petrol satışının hazineye ne kadar yüksek bir katkı yaptığı zaten malumunuz. Öbür taraftan Universal Grup’ta vergi yapılandırması hakkımızı kullanarak yine hazinemize büyük bir katkı oluşturduk. Borçlarımızı yapılandırdık, şirket işleyişlerinde istikrarı sağladık.Şu güvencenin herkes farkında olsun, TMSF akut durumlarda asıl performansını gösteren bir kurum ve ilk defa kriz yönetmiyor. Şu ana kadar geçilen süreçte de bu konuda ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Göreve başladığımızda “eyvah” diyenlerin şimdi “iyi ki böyle oldu” dediğine defalarca şahit oldum. Şirketlerin bize devrolunduğu şartlar itibariyle bir krizi yönetiyoruz ve bu TMSF olarak bizim çok iyi bildiğimiz bir iştir.”