25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

ESBAŞ, Japon ilgisini yatırıma dönüştürecek

ESBAŞ-Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş., İZKA-İzmir Kalkınma Ajansı ile birlikte İzmir’i ve Ege Serbest Bölgesini 20-23 Ekim tarihlerinde Japonya’da yatırımcılarına tanıttı.

29 Kasım 2015 Pazar 07:00 - Güncelleme:
ESBAŞ, Japon ilgisini yatırıma dönüştürecek

Esbaş kısa sürede Ege Serbest Bölgesine ilave olması beklenen 600 dönüm büyüklüğündeki genişleme alanına, ağırlıklı olarak yüksek teknolojiye dayalı yatırımcı çekmek için odak ülke olarak seçtiği Japonya’da tanıtım yaptı.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile birlikte 21 Ekim’de Japonya’nın Başkenti Tokyo’da ve 23 Ekim’de de Osaka’da düzenlenen toplantılara, ülke dışında yatırım yapmayı düşünen çok sayıda Japon firmasından temsilci katıldı.  Tokyo ve Osaka’daki toplantıları Birleşmiş Milletler Endüstriyel Gelişme Örgütü, Yatırım ve Teknoloji Geliştirme Ofisi (UNIDO) ve Japan Cooperation Center for the Middle East (Japonya Ortadoğu İşbirliği Merkezi-JCCME) organize ederken, etkinlikler Türkiye Tokyo Büyükelçiliği Ticaret Ofisi, Japonya Dıs Ticaret Teşkilatı, Tokyo Mitsubishi Bankası ve Japonya-Türkiye Cemiyeti’nin de desteği sayesinde Japon işadamlarının yoğun ilgisini gördü.

ALAN JAPONLAR İÇİN HAZIRLANACAK

Japon firmaların 2014 yılında ülkeleri dışında 114 milyar dolar tutarında doğrudan yatırım yaptığını belirten Güler şöyle devam etti. “Çoğu ülke Japon sanayicisinin yatırımlarını çekmek için cazip teklifler sunuyor. Biz de hiçbir girişimde bulunmadan Japon yatırımcısını Türkiye’ye çekemeyiz. Japon yatırımcılar hem çok ince, detay hesap ve plan yapar, hem de yatırım için karar vermeleri yoğun çalışmalar gerektirdiği için ikna edilmeleri uzun zaman alır. Biz de Ege Serbest Bölgesi’nin genişleme arazisini Japon yatırımcılar için uygun bir şekilde hazırlamak istiyoruz. Bütün ön hazırlıklarımızı tam olarak yapmak ve planlamak için potansiyel yatırımcılarımızı tanımaya ve bölgemizi tanıtmaya çalışıyoruz.”

Japonlar Ocak’ta İzmir’de olacak

Ocak ayında Japonya’dan heyetleri Ege Serbest Bölgesi’nde ağırlayacaklarını belirten Faruk Güler, “Bu program Ege Serbest Bölgesi’nin genişleme arazisini şimdiden Japon yatırımcısına açmak için yaptığımız pazarlama çalışmalarının bir parçasıdır. Amacımız bu toplantıların neticesinde Ege Serbest Bölgesi’ne kazandırma başarısını gösterdiğimiz Japon Lansinoh firmasına yenilerini ekleyebilmektir. Ege Serbest Bölgesi Lansinoh firması sayesinde Japon yatırımcıların ilgisini çekmeyi başarmıştır. Devamının gelmesini diliyor, konuda ilgi gösteren tüm tarafları yanımızda görmek istediğimizi memnuniyetle belirtmek istiyoruz” şeklinde konuştu.