8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

FETÖ’ye Turgutlu’da ağır darbe

Turgutlu polisi, gerçekleştirdiği operasyonlarla Fetullahçı Terör Örgütü’nün eylem ve faaliyetlerini deşifre etti, örgüt üyelerini yakaladı. Örgütün ilçedeki ana mütevelli heyetini çökerten polisin yakaladığı şüpheliler arasında BYLOCK kullananlar da bulunuyor.

MUAMMER  BAŞKAN16 Ekim 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
FETÖ’ye Turgutlu’da ağır darbe

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik başlatılan Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’ndan sorumlu Cumhuriyet Savcısı Kuddisi Sönmez’in yürüttüğü soruşturmalar kapsamında, Manisa’nın Turgutlu örgüte ağır darbe vuruldu.

FETÖ/PDY’ye en etkin mücadelelerden birini sergileyen Turgutlu polisi, operasyonlarıyla örgütün ilçedeki ana mütevelli heyetini çökertti, eylem ve faaliyetlerini deşifre etti. Polis, FETÖ ile mücadele kapsamında bugüne kadar 192 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılardan 108 tutuklandı. Zanlılar arasında, terör örgütü mensuplarının örgütsel faaliyetlerinde kullandığı “BYLOCK” isimli yazılımı kullanan 68 kişinin olduğu öğrenildi.

160 KİŞİ GÖZALTINDA

Turgutlu Cumhuriyet Savcısı Sönmez’in  talimat ve koordinasyonu doğrultusunda Turgutlu Terörle Mücadele Büro merkezli 5 il ve 7 ilçede toplam 556 noktayı kapsayan 52 ayrı operasyon ve diğer faaliyetler kapsamında 108’i tutuklu, 44’ü adli kontrol cezası olmak üzere aralarında hakim, savcı, emniyet mensupları, iş adamları, kurum müdürleri, adliye personelleri, sağlık çalışanları, öğretmenler, özel yurt, dershane ve okul yöneticileri, eczane sahipleri ve bazı esnafı bulunduğu toplam 160 kişi gözaltına alındı.

Örgütün ana mütevelli heyetini operasyonlarıyla çökerten polis, ayrıca 13 il merkezi ve 11 ilçe tarafından aranan veya işlem yapılan 32 şüphelinin Manisa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadale şubeleriyle koordineli çalışmalar neticesinde yakalayarak ilgili il ve ilçelere teslim etti. Böylece Turgutlu polisinin yakaladığı şüpheli sayısı 192’ye ulaştı.

FETÖ BAĞLANTILI YERLER KAPATILDI

Turgutlu polisi, örgüt üyelerinin yakalanmasının yanı sıra örgütle bağlantılı yerlere yönelik de çalışamalar yürüttü. FETÖ ile bağlantılı olduğu ileri sürülen 14 yurt, dershane, okul ve etüt merkezi, 3 iş yeri, 2 dernek ile 1 sendika temsilciliği kapatıldı. Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosundan Cumhuriyet Savcısı Kuddisi Sönmez’in yürüttüğü FETÖ/PDY terör örgütü soruşturmalarında, FETÖ yapılanmasında önemli bilgilere ulaşıldı. Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonla Mustafa Said Türk’ün 26 Ağustos  günü yakalanması, örgütteki yapılanmayı gözler önüne serdi.1 Eylül’de FETÖ üyesi olmaktan tutuklanan  Mustafa Said Türk’ün örgütün TV kanallarından Irmak TV’de 21 Nisan 2014 tarihinde yayınlanan sözleri, darbe girişimiyle ilgili aranan ve Hava Kuvvetleri İmamı olduğu belirtilen Adil Öksüz’le ilgili yeni bilgiler ortaya çıkardı. Mustafa Said Türk isimli programda yayınlanan röportajda “En büyük oğlumuz 58 doğumlu (Mehmet Türk), köyde ilkokulu bitirdi, ortaokulu Kestane pazarından hocamıza emanet ettim. Hocamız okuttu. Öbür 3 çocuğu ise (Süleyman, Cemal ve Kadir Türk) hocamızın talebelerine teslim ettik.  Ben hiç karışmadım, hepsini ağabeyleri yönlendirdiler.  Üç tanesi fakülteyi bitirdi, biri Bilkent Üniversitesi 3. sınıftan ayrıldı” şeklindeki sözleri, Mehmet Türk’ün çocuklarının da FETÖ/PDY adına eylem ve faaliyette bulunduklarını gösterdi.

ADİL ÖKSÜZ’ÜN HOCASIYMIŞ

Soruşturmada, Mustafa Said Türk’ün oğlu Cemal Türk’ün darbe girişiminin bir numaralı sanıklarından olan Adil Öksüz’ün hocası olduğu bilgisine ulaşıldı. Türk’ün diğer oğlu olan ve Fetullah Gülen’in yeğeni ile evlenen Mehmet Türk, 15 Eylül’de İstanbul’da havalimanında yakalandı ve Turgutlu’ya getirildi. Mehmet Türk’ün ABD’de yaşayan kardeşi Cemal ile Konya’da yaşayan kardeşi Süleyman Türk aranıyor. Kadir Türk ise 2 Eylül’de göz altına alınmış, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.