5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Foça Fokları gözlem altında

Yapılacak gözlemle Akdeniz fokunun popülasyonu, yaşam alanları ve ne sıklıkla Foça’daki mağaraları kullandıkları belirlenecek.

23 Ekim 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Foça Fokları gözlem altında

1993 yılından bu yana izlenen Akdeniz Fokları, gelişen teknolojiyle 24 saat gözlem altına alındı. 9 Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü ve Foça Belediyesi işbirliğiyle proje kapsamında Foça’da bulunan 11 mağaranın 5’ine Foto-Kapan kuruldu.

24 SAAT İZLENECEKLER

Projenin başında yer alarak kameraları mağaralara yerleştiren 9 Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Akademik Personellerinden Doç. Dr. Harun Güçlüsoy, “1994 yılından bu yana Akdeniz Foklarının kullandığı mağaraları ve Akdeniz foklarını izliyoruz. Artık bu çalışmaları haftada iki kez yapmak yerine her gün 24 saat izleyecek sistemleri mağaralara kurduk. Bundan sonra buraların devamlı olarak izlemesini yapacağız” dedi. Doç. Dr. Güçlüsoy, “Proje kapsamında hedefimiz buradaki mağaraları kaç fok balığı kullanıyor, hangi aralıklarla geliyorlar, hangi dönemlerde daha sık geliyorlar tespiti yapılacak” diye konuştu.