26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

FOLKART’a iki ödül birden

Türkiye’nin öncü inşaat firmalarından Folkart, Real Estate Stars Ödülleri’nde 2 dalda ödül kazandı. Folkart, 2016 yılı verilerine göre adet bazında Türkiye’nin ‘En Çok Satış Yapan’ ve ‘En Çok Proje Üreten’ ilk 10 şirketinden biri olarak önemli bir başarıya imza attı.

10 Aralık 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
FOLKART’a iki ödül birden

Gayrimenkul sektörüne yön veren şirketleri teşvik etmeyi amaçlayan Real Estate Stars Ödülleri sahiplerini buldu. Capital ve Ekonomist dergileri tarafından Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) destekleriyle düzenlenen Real Estate Stars-Türkiye’nin Gayrimenkul Liderleri Ödül Töreni, İstanbul The Ritz Carlton Hotel’de  düzenlendi. Bu yıl ikinci kez düzenlenen törende 4 kategoride ilk 10’a girmeyi başaran şirketlere ödülleri verildi.

HEM ÜRETİM HEM SATIŞ

Folkart, 2 kategoride ödüle layık görüldü. 2016 yılında Türkiye’nin ‘En Çok Şatış Yapan İlk 10 Şirketi’ sıralamasında İzmir’den listeye giren Folkart, 4’üncü olmayı başardı. Folkart yine 2016 yılında Türkiye’nin ‘En Çok Proje Üreten’ İlk 10 Şirketi’ arasında da 9’uncu olarak önemli bir başarıya daha imza attı.

Törende sektör liderleri ‘Fark Yaratanlar-Gayrimenkul 2018’ panelinde 2017 değerlendirmelerini, gelecek yıl beklentilerini ve yeni dönem planlarını da paylaştı. Moderatörlüğü’nü Ekonomist Dergisi Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu’nun üstlendiği panelde konuşan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, 2017›yi tahminlerinin üzerinde kapattıklarını belirterek, çok iyi bir yıl geçirdiklerini ve 500 milyon lira ciro ile seneyi kapatacaklarını söyledi. 

İSTANBUL’DAN İZMİR’E İLGİ

İstanbul’dan İzmir›e gayrimenkul şirketlerinin gelerek proje yaptığının hatırlatılması üzerine Sancak, “Dünyanın her yerinde şehirlerin belli metrekare satış fiyatları var. İzmir'e gelen firmalar İzmir›in fiyatlarını kabul ederek gelsinler. İzmir’de İstanbul fiyatları ile hareket ederlerse başarılı olamazlar. İzmir’in fiyatlarını değiştirmeye çalış-masınlar” diye konuştu. İnşaat sektörünün Türkiye’nin lokomotifi olduğunu vurgulayan Mesut Sancak, “Bizler o lokomotifin başındaki insanlar olarak, sorumlu davranmak zorundayız. Sektörü bozacak olan da yüceltecek olan da biziz. Onun için planlamamızı yaparken kendimizi, şehrin dinamiklerini ve mevcut müşteriyi göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Gelişen teknolojiyi çok iyi kullanıyor, kalitesinden emin olmadan satın almıyor” dedi.