5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

GEKA 89. toplantısı için Pamukkale’de buluştu

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 89. Yönetim Kurulu Toplantısı Muğla Valisi Amir Çiçek başkanlığında Pamukkale’de yapıldı. Vali Çiçek, “Bu projeler bölgeye ivme kazandıracak” dedi.

4 Aralık 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
GEKA 89. toplantısı için Pamukkale’de buluştu

Toplantıda bir selamlama konuşması yapan Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak; “Denizlimizin özellikle sanayideki kalkınması ve gelişmesi noktasında yapılacak çalışmalara hepimiz destek vermekteyiz. Diğer illerde de bir çalışma olduğu zaman mutlaka onunla da ilgileniyoruz. Sadece Aydın, Muğla değil tüm ülkemizin kalkınması konusuna önem vererek çalışmaktayız.  Bu hizmet anlayışı ile tekrar hoş geldiniz diyorum” dedi.

GEKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Muğla Valisi Amir Çiçek ise öncelikle,  Ajansın son dönemde gerçekleştirdiği faaliyetleri gözden geçireceklerini ardından devam eden çalışmaları ve projeleri Yönetim Kurulu olarak değerlendirerek istişare edeceklerini belirtti.

SEKTÖREL ÇALIŞMALARA ÖNCELİK

Ajansın son dönem gerçekleştirdiği çalışmalar arasında sektörel kongreler ve bölge tanıtım çalışmalarının öne çıktığının altını çizen Vali Çiçek, bu kapsamda Fethiye’de yapılan “Bölgenin kültürel ve turistik değerlerinin yurt içi pazarlarda tanıtılması amacıyla katılım sağlanan fuar çalışmaları kapsamında ise; geçtiğimiz ay Antalya’da gerçekleştirilen “Yörex Yöresel Ürünler Fuarı” ile Ankara’da düzenlenen “9. Ege İlleri Tanıtım Günleri” etkinliğine bölge kuruluşların tam katılım sağladığını ifade etti.

İLÇE ANALİZ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Ajansın, Aydın, Denizli ve Muğla’daki ilçelerin mevcut durumlarını tespit ederek sosyo-ekonomik açından gelişmesine yönelik proje fikirleri oluşturulması amacıyla gerçekleştirdiği ilçe analiz çalışmalarına Muğla’nın Kavaklıdere ilçesiyle devam ettiğini belirten Muğla Valisi, bu kapsamda ajans uzmanlarının Kavaklıdere’de yaptıkları analizler ve kurum görüşmeleri sonrasında paydaşların katılımıyla bir toplantı düzenlediğini söyledi. Düzenlenen toplantıda ilçenin kalkınmasına katkı sağlayacak proje, faaliyet ve yatırım önerilerinin tartışıldığını ve sonuç olarak Kavaklıdere’de kültürel ve sosyal olanakların arttırılması, mermer atıklarının bertaraf edilmesi, bakırcılıkta ürün çeşitliliğinin arttırılması, turizm altyapısının iyileştirilmesi ve ulaşım altyapısının geliştirilmesi gibi hususlar konusunda proje önerilerinin öne çıktığını ifade etti.  

YATIRIM DESTEK OFİSLERİ HIZ KESMİYOR 

Kalkınma Bakanlığı’nın, illerdeki yatırımların arttırılması amacıyla Kalkınma Ajansları bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Yatırım Destek Ofislerine ilişkin mevzuat altyapısını güçlendirecek yeni bir yatırım destek ofisi vizyonu ortaya koyduğunu belirten Amir Çiçek, bu vizyon çerçevesinde yatırım destek ofislerinin, ilerleyen süreçlerde yalnızca izin ve ruhsat işlemlerinin takip ve sonuçlandırılmasında görev alan aracı birimler olarak değil, aynı zamanda yatırımcının ihtiyaç duyduğu her türlü bilgilendirmeyi yapabilen ve onları yönlendirebilen, ilin iş ve yatırım ortamına ilişkin derinlemesine çalışmalar yürüten koordinasyonu sağlayan birimler olarak faaliyetlerini sürdüreceklerini söyledi.