26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Geleceğin sörfçülerini yetiştiriyorlar

Henüz bir yıllık olmasına rağmen Mega Spor Kulübü’nün bünyesinde hizmet veren Windsurf Takımı elde ettiği başarıyla gelecek vaat ediyor. 17 profesyonel sporcusu bulunan kulübün U13, U15 ve U17 kategorilerinde Türkiye şampiyonluğu ve dereceleri bulunuyor.

13 Ağustos 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Geleceğin sörfçülerini yetiştiriyorlar

 

Megapol Urla Evleri’nin hizmete girmesinin ardından 2016 yılında kurulan Megapol Spor Kulübü, birçok branşta milli sporcu yetiştiriyor. 

Bünyesinde Yelken, Dalış, Plaj Voleybolu ve Rüzgar Sörfü takımlarını barındıran Megapol Spor Kulübü, özellikle geleceğin sörfçülerini yetiştirmeye aday. Windsurf Takımı; 17’si profesyonel, 25’i de kursiyer olmak üzere yaklaşık 40 sporcuyla hizmet veriyor.

Windsurf Kulübünün Kurucusu Emirşah Polat,  tamamen Milli Sporcu yetiştirmeye odaklandıklarını belirterek, “Yaklaşık bir yıllık mazisi olan bir kulübüz. Ancak Megapol Group Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir’in özel ilgi ve desteği ile henüz birinci yılında ulusal ve uluslararası başarılar elde ettik. Şampiyon çocuklarımız, derecelerimiz, milli takımda sporcularımız var. Bu işin olimpik kısmında mücadele veriyoruz. Tek amacımız ülke sporuna bir şeyler katmak ve ülkemizi yurt dışında temsil eden sporcular yetiştirmektir. Megapol Yelken ve Windsurf Kulübü, şu an 3 yaş grubunda yarışıyor. U13, U15 ve U17 kategorilerinde yarışıyoruz. Tüm branşlarda hem derecelerimiz hem de şampiyonluğumuz var” dedi.

YETENEK KEŞFEDİYORUZ

Bir taraftan profesyonel sporcuların yeteneklerini en iyi şekilde geliştirmeye çalıştıklarını diğer yandan kulübe kabul ettikleri kursiyerler arasından yeni yetenekler keşfetmeye çalıştıklarını belirten Kulüp Kurucusu Polat, “Yarın ülkemizi farklı şampiyonalarda temsil edebilecek yeteneklerin maddi imkansızlıklar nedeniyle yitip gitmesini de engellemeye çalışıyoruz. Bu amaçla yetenekli gördüğümüz sporcularımızın sponsorluğunu üstleniyoruz” diye konuştu.

SÖRFE ENGEL YOK!

Profesyonel spor çalışmalarının yanı sıra sosyal sorumluluk projesi olarak engelli gençlere yöneldiklerini de ifade eden Emirşah Polat, “Sörf yapmak isteyen engelli vatandaşlarımızı ücretsiz olarak evlerinden alıp, burada kendilerine eğitim veriyoruz. Ayrıca İzmir’deki bütün engelli okullarına gidip rüzgar sörfünü tanıtıyor ve eğitimler veriyoruz” dedi.