26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Genç tarımcılar ödüllerine kavuştu

Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal’ın konuk olarak katıldığı ödül töreninin açılış konuşmasını yapan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, projeye emek veren, jüride yer alıp mesai harcayan, inanıp katılan herkese teşekkür ederek, “Kazanan gençlerimizi ayrıca tebrik ediyorum; yolunuz açık olsun” dedi.

4 Aralık 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Genç tarımcılar ödüllerine  kavuştu

Kestelli sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde kullanılabilir tarım arazilerinin dörtte üçü bugün hayatta olmayanların üzerinde hala. Hal böyle olunca tıpkı tarım arazileri gibi çiftçilik de bir meslek olarak geçemiyor sonraki nesillere. Oysa biliyoruz ki ülke ekonomisindeki payı yüzde 7.8’e gerilese de tarım ve hayvancılık hala istihdamın beşte birden fazlasını karşılıyor. Birçok alanda otomasyona geçilirken ve robotlar insanın yerini alırken, STEM formasyonuna ve 21. yüzyıl becerilerine sahip işgücüne ihtiyaç duyulacak. Bu tür yarışmaları ve geniş katılımı çok önemsiyoruz.”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal da, Tarım Gençlerle Yükseliyor Proje Yarışması’nın öncelikle sloganını çok beğendiğini vurgulayarak “İzmir Ticaret Borsası’nın 125. yılı dolayısıyla düzenlediği bu etkinlik, güncel bir konuya katkı sunuyor, adı da çok güzel. İzmir Tarım Fuarı’nın da bu sene teması gençlik olacak. Slogan bulmak için çok emek harcadık” diye konuştu.

10 PROJE SAHİBİ ÖDÜLÜNÜ ALDI

Proje yarışması katılanlar arasında ön elemeyi geçmeyi başaran 37 proje nihai başvuru için hak kazandı. Nihai başvuru aşamasında eleme süreci iki etap halinde gerçekleştirildi. En başarılı 10 projenin belirlendiği ilk etap elemesinin ardından yarışmada ilk üçe giren proje sahipleri belirlendi. Birincilik ödülünün 10 Bin, ikincilik ödülünün 5 Bin, üçüncülük ödülünün 3 Bin TL olarak belirlenmişti.