26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Görmez: Perşembe Pazarı’na mutlaka uğrayın”

Ege sanayisinin Lider ilçesi Torbalı; sebze ve meyve üretiminde de bu özelliğini koruyor. Torbalı Belediye Başkanı Görmez, kaliteli, ucuz ve organik beslenmek isteyenler Perşembe pazarımıza mutlaka uğrasın” dedi.

23 Ekim 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Görmez: Perşembe Pazarı’na mutlaka uğrayın”

Ege Sanayisinin Lider ilçesi Torbalı; sebze ve meyve üretiminde de bu özelliğini koruyor. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, sağlıklı, kaliteli, ucuz ve organik beslenmek isteyenler bizim Perşembe pazarımıza mutlaka uğrasın” dedi. Torbalı’nın kışlık sebzelerde de bölgenin ihtiyacını karşıladığını, brokoli,  karnabahar, enginar, Brüksel lahanası, kırmızılahana, marul, lahana, biber, ıspanak, kabak, turp, pırasa, kereviz, maydanoz başta olmak üzere birçok sebzenin buradan Türkiye pazarlarına ulaştığını belirten Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez” İZBAN’nın ilçemize seferlerinin başlamasından sonra İzmir’den Perşembe pazarımıza ilginin arttığını görüyoruz. Özellikle ev hanımlarının, küçük ölçekli üreticilerin kendi bahçelerinde yetiştirip doğrudan tüketiciye aracısız biçimde sattıkları onlarca ürün çeşidi var. Zeytinden köy yumurtasına kadar birçok gıda üreticiden tüketiciye doğrudan satılıyor. Torbalı köylüsü, çiftçisi, esnafı güler yüzlü, misafirperver özellikleriyle ünlüdür. Tepeköy İZBAN durağında inenler Perşembe Pazarı’na çok rahat ulaşabilirler”

Torbalı Belediyesi organik sertifikalı ürünlerin satılacağı Pazar yeri için de proje hazırladı. İhale aşamasındaki projeye göre, Torbalı mahallesinde 1400 metrekarelik kaplı alan üzerinde 120 adet organik ürün satış alanı ile sosyal tesisler yer alacak.

Torbalı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin,  ilçede yaklaşık 300 bin hektarlık alanın tarım amaçlı kullanıldığını belirtti.