26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

İhmal CHP’li iki belediye çok pahalıya patladı

İzmir 6. İdare Mahkemesi, 2 buçuk yıl önce kuru otların tutuşması sonucu çıkan yangında iş yerinde hasar gören Mert Hasan Altıntaş’a, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesi tarafından 488 bin TL tazminat ödenmesini kararlaştırdı.

10 Aralık 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
İhmal CHP’li iki belediye çok pahalıya patladı

Buca'da 2.5 yıl önce kuru otların tutuşması sonucu çıkan yangında iş yerinde hasar oluşan Mert Hasan Altıntaş’a, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesi’ne 495 bin TL’lik tazminat davası açtı.  

Altıntaş’ın İnönü Mahallesi’ndeki 6. Sanayi Sitesi›nde bulunan otomobil tamirhanesi 12 Temmuz 2015’teki yangında kullanılamaz hale gelmişti. Altıntaş,  yangının temizlenmeyen kuru otlardan kaynaklandığı iddia etti.  Dava dilekçesinde iki belediyenin görevi olmasına rağmen kuru otları temizlemeyerek yangına davetiye çıkardığı, sitedeki hurda araçları kaldırılmadığı ve olay günü bölgede kurulu otomobil pazarı sebebiyle yaşanan trafik yoğunluğundan  itfaiyenin müdahalede geciktiği ileri sürüldü. 

TEDBİRLER ALINMADI

Talebi değerlendiren İzmir 6’ncı İoqdare Mahkemesi, mahkeme, tüm bu bilgiler ışığında Altıntaş’ın iş yerinin tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmesine sebep olan yangının, belediyelerin hizmet kusurundan kaynaklandığı sonucuna varrdı. Mahkeme heyeti, bilirkişinin hazırladığı rapor doğrultusunda davacının uğradığı 488 bin lira zararın, yasal faiziyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesi tarafından ödenmesine hükmetti. Altıntaş, “Yetkilileri defalarca uyarmamıza rağmen önlem alınmadı. Önlemler daha önce alınsaydı böyle bir sıkıntı yaşanmayacaktı” diye konuştu. Altıntaş’ın avukat Mehmet Emin Keleş de İzmir 6’ncı İdare Mahkemesinin verdiği tazminat kararının emsal özelliği taşıdığını vurguladı. Mahkemenin itfaiyenin geç müdahalesinden belediyeleri sorumlu tuttuğuna dikkati çeken Keleş, “Belediyelere sadece sokakları temizleyip çöpleri toplamak değil, çevreyle ilgili görevleri olduğunu hatırlatan bir karar oldu. Belediyelerin kuru otları da temizlemesi gerek. Tazminat yasal faiziyle 550 bin TL’yi buluyor. Bu para İzmir Büyükşehir ve Buca belediyelerinden tahsil edilecek” dedi.