26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

İlkleri yaşayan ve yaşatan üniversite

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi  Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ‘Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanlık Eğitimi’ alanında akredite edildi.

18 Haziran 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
İlkleri yaşayan ve yaşatan üniversite

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi  Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ‘Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanlık Eğitimi’ alanında akredite edildi.

Türk Tıbbi  Klinik Mikrobiyoloji Yeterlik Kurulu (TTMYK) Akreditasyon Komisyonu tarafından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı, Türk Tıbbi  Klinik Mikrobiyoloji Yeterlik Kurulu’nun Tıbbi Mikrobiyoloji uygulamalı uzmanlık eğitimi ile ilgili belirlediği standartları karşıladığı için ‘Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlik Belgesi’ni  almayı hak kazandı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şaziye Rüçhan Sertöz, ‘Akreditasyon Belgesi’ni Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (KLİMUD) Başkanı Prof. Dr. Burçin Şener’den  aldı.  

Prof. Dr. Cemil Gürgün,“Bugün fakültemize bir ilkin haklı gururu yaşatan Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı  akreditasyonu için toplanmış bulunuyoruz. Fakültem adına ne kadar mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Çünkü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji eğitimi, uzmanlık alanında akredite alan ilk anabilim dalıdır. Ege Üniversitesi her zaman ilkleri yaşayan ve yaşatan bir üniversite olmuştur” dedi. Prof. Dr. Burçin Şener, “Özverili çalışmaları ile nitelikli hekimler yetiştirmeyi hedefleyen ve bu akreditasyonu alan Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyelerini ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.    

Prof. Dr. Şaziye Rüçhan Sertöz, “Katılımları için öncelikle herkese teşekkür ederim. Tüm kürsü çalışanları, tüm mikrobiyoloji ailesi olarak bu noktaya geldik. Bu başarı tek bir kişiye ait değil hepimizindir” diye konuştu.

Mikrobiyoloji alanı duayenlerinden Prof. Dr. Emel Tümbay, “İzmir’de Ege Üniversitesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalının temeli, hocamız Prof. Dr. Hakkı Bilgehan ve rahmetli Prof. Dr. Fethi Serter tarafından atılmıştır. Kendilerine minnettarız. Atılan bu temel yerinde sabit kalmayarak  duvarlarını yükseltmiş, her gün gelişen kadrosuyla eğitim ve öğretimin çıtasını yüksek bir seviyeye çıkartmıştır. Hocamız Prof. Dr. Bilgehan çok sayıda öğrenci, uzman ve öğretim üyesi yetiştirmiştir” dedi.