26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

İzmir 4 kıtadan gelen edebiyatçıları ağırlıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Edebiyat Festivali, Asya, Avrupa, ABD ve Afrika kıtalarından gelen 9 ülkenin şair ve yazarlarını İzmir’de buluşturdu.

20 Mayıs 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
İzmir 4 kıtadan gelen edebiyatçıları ağırlıyor

Edebiyat dünyası bir kez daha İzmir’de buluştu. Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Edebiyat Festivali’ne, Asya, Avrupa, ABD ve Afrika kıtalarından 9 ülkenin şair ve yazarları katılıyor. İlki 2015 yılında ‘Edebiyat Özgürleştirir’, ikincisi ise geçen yıl Eylül ve Ekim aylarında ‘Edebiyat Barıştırır’ sloganlarıyla düzenlenen İzmir Edebiyat Festivali’nin üçüncüsü, 27 Mayıs’a kadar devam edecek. Kültürpark’taki etkinlik alanında düzenlenen festivalin bu yılki teması ise ‘Edebiyat Güzelleştirir’ olarak belirlendi. Türkiye’nin en önemli edebiyatçılarını ağırlamanın yanı sıra çok sayıda yabancı yazar ve şairi de konuk eden festivalde bu yıl ABD, Çin, Tunus, Romanya, İtalya, Finlandiya, Almanya ve Belçika’dan konuklar yer alacak. Yerli ve yabancı yazarlar festival boyunca İzmirli edebiyat severlerle panellerde, söyleşilerde, okumalarda, dinletilerde ve atölyelerde bir araya gelecek. Festival kapsamında tiyatro ve dinleti gibi etkinliklerin yanı sıra Hüsnü Arkan da bir konser verecek.

ONUR KONUĞU TOPTAŞ

Festivalin bu yıl Onur Konuğu, Türkçe’nin en önemli yazarlarından Hasan Ali Toptaş oldu.

Edebiyatseverlere zengin bir program sunan festival, bu yıl bir ilke imza atacak. Kültürpark ‘ta kurulacak olan Masal Kürsüsü ve Şiir Kürsüsü ile masallarını ya da şiirlerini izleyicilerle paylaşmak isteyenlere söz verilecek.