19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

‘İzmir sana kanım feda’ projesinde rekor kırıldı

İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’ndeki Zennure- Mücella Bahçıvan İlkokulu, ‘İzmir sana kanım feda’ kan bağışı projesi kapsamında, bir günde 578 ünite bağış kan toplayarak, Türkiye rekortmeni oldu. 

30 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
‘İzmir sana kanım feda’ projesinde rekor kırıldı

Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘İzmir sana kanım feda’ kan bağışı projesi kapsamında, Kemalpaşa Zennure- Mücella Bahçıvan İlkokulu’nda bir günde 578 ünite kan bağışlandı. Bu sonuç ile kan bağışında ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde Türkiye rekoru kırıldı. Daha önce bir günde en fazla kan 2017 yılında, 450 ünite ile İzmir’in Bornova’daki Orkide İlkokulu’nda toplanmıştı. 

Kampanya kapsamında, kan bağışı bilincinin oluşturulması, yeni bağışçıların kazanılması ve İzmir´in ihtiyaç duyduğu yıllık 320 bin ünite kanın tamamını temin edebilmek için gereken 50 bin bağışçıyı daha kazanabilmek amacıyla öğrenci, öğretmen, okul personeli ve veliler ortak hareket ederek, bir araya geldi. Geçen 1 Mart’ta Kemalpaşa Zennure-Mücella Bahçıvan İlkokulu´nda gün boyu süren kampanyada toplanan 578 ünite kan, bin 734 hastaya umut oldu ve her kan bağışı için bir de fidan dikilerek doğaya can verildi.