26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

MARBLE’da İtalya coşkusu

23. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nın yıldızı İtalya oldu. İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ITA) Müdürü Aniello Musella, “Türkiye doğru bir partner. Bu fuar iki ülkenin doğaltaş sektöründe işbirliğinin en güzel ev sahipliğini yapıyor” diye konuştu.

26 Mart 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
MARBLE’da İtalya coşkusu

Dünyanın ilk üç mermer fuarı arasında yer alan MARBLE önceki gün bin 109 firmanın katılımıyla profesyonel ziyaretçiye kapılarını açtı. 

ITA tarafından D holü 150 nolu bölümde oluşturulan stant, sektörün buluşma noktası oldu. Fuarın açıldığı gün itibariyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere tüm protokol standı ziyaret etti. 

SEKTÖRÜN BULUŞMA NOKTASI

ITA Müdürü Musella, İtalya Mermer Makineleri Üreticileri Konfederasyonu Onursal Başkanı Flavio Marabelli ve İzmir İtalya Konsolosu Luigi Iannuzzi, stand ziyaretçilerine bilgi verdi, sorularını yanıtladı. Musella, fuarda gördükleri yüksek ilgiden dolayı memnun olduklarını belirterek, "İtalyan firmalarının bu fuara katılma nedeni, mevcut iş birliklerini güçlendirmek ve devamlığını sağlamak. İtalya'nın yenilikçi teknolojisiyle Türkiye'deki gelişmiş olan mermer sektörünün birleşmesi demek, çok daha kaliteli ürünlere ulaşmak demek" şeklinde konuştu.

 EL ELE VERELİM

İki ülkenin sektörün en önemli oyuncusu olduğunu ifade eden Marabelli, "Türkiye hammaddeye sahip. Bunu işleyip yüksek fiyata satmasının yolu da işlenmiş ürüne dönüştürmesinden geçiyor. İşte MARBLE bize bu fırsatı sunuyor. Gelin el ele verelim" dedi. İzmir İtalya Konsolosu Luigi Iannuzzi ise MARBLE'ın iki ülke buluşmasına sahne olduğunu ifade ederek "Türkiye'nin çok önemli bir mermer üreticisi. Bazı taşlar var ki İtalya'da yok. Bu nedenle iki ülke sektörü birlik beraberlik içerisinde olmalı" dedi. Iannuzzi, Türk ve İtalyan şirketlere bu birliktelik için kapılarının açık olduğunu da belirterek, "Bölgede talep eden İtalyan şirketlere yardımcı olduğumuz gibi İtalya'yı işleri için seçen Türk şirketlere de yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız" şeklinde konuştu.