26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Müsteşar Tekin’den Yahşi’ye ziyaret

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’yi makamında ziyaret etti.

13 Ağustos 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Müsteşar Tekin’den Yahşi’ye ziyaret

İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile de bir araya gelen Tekin;  yeni eğitim öğretim yılında yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni hizmet binası 15 Temmuz Şehitleri Konferans salonunda gerçekleşen toplantıda Ömer Yahşi, Yusuf Tekin’i İzmir de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “bize her konuda ciddi destekleri olan sayın müsteşarımıza teşekkür ederim” dedi.

İzmir’de yapılan çalışmalar hakkında sunum yapan Ömer Yahşi, tekli eğitime geçiş çalışmaları hakkında Müsteşar Tekin’i bilgilendirerek, 2017-2018 eğitim öğretim yılı hazırlıkları içerisinde olduklarını belirterek, İzmir ili olarak tam gün eğitim için çalışmalardan planlı bir şekilde devam ettiğini söyledi. İzmir ili içerisinde hem eski kalmış okul binalarının yenilenmesi hem de eğitimin kalitesinin artırılması çalışmalarının devam ettiğini belirten Yahşi, önümüzdeki yıllarda eğitimin kalitesini fiziki ve içerik olarak daha da ileriye götürme gayreti içerisinde olduklarını ifade etti. 

Yapılan toplantıda Tekin, İzmir de yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ömer Yahşi ve ekibine gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

İzmir iline pozitif ayrımcılık yaptıklarını da söyleyen Tekin; “Biz genelde sözleşmeli öğretmenlerimizi doğu ve güneydoğu illerimizde görevlendiriyoruz. Orada ki öğretmen açığının önüne geçmek ve eğitimin kalitesini artırmak için. Ancak bu sene İzmir ili içinde sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştirdik. İzmir, bizim için pozitif ayrımcılık yaptığımız birkaç ilimizden birisi.  İzmir’in eğitim kalitesini artırmak çocuklarımıza daha iyi imkânlar sağlayabilmek için bakanlığımız olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz” diyerek Ömer Yahşi ve ekibine göstermiş oldukları gayretli çalışmalardan dolayı teşekkür etti.