26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Oyuncak Müzesi'ne anlamlı katkı

Uzun yıllardır porselen bebek ve et bebek yapımıyla uğraşan Nilgün İmrençler Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi'ne yüz elli yıllık oyuncak bebek arabası ile 80 yıllık porselen bebeğini bağışladı.

İZMİR/STAR23 Mayıs 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Oyuncak Müzesi'ne anlamlı katkı
Müzeler Haftası nedeniyle müzeye bir katkıda bulunmak istediğini belirten İmrençler, 1966 yılında Almanya'daki ev sahibi kadının kendi çocukluğunda oynadığı bebek arabasını ve kendi kızının oynadığı porselen bebeği kendisine armağan ettiğini söyledi. İmrençler, çocukluğunda oynadığı bebek arabasını 1966 yılında hediye ettiğinde Alman ev sahibinin 60 yaşlarında olduğunu belirterek, "O nedenle oyuncak arabanın 1800'lü yılların sonlarında üretildiğini sanıyorum. Porselen bebek ise kendi kızının bebeğiydi. Sonradan o da bebeği bana hediye etti. Bebek de 1940'lı yıllardan kalma. Ben de İzmir'in bu değerli müzesine Müzeler Haftası'nda hediye ederek katkıda bulunmak istedim" dedi.

Anlamlı bağış karşısında duygulandığını dile getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, müzelerin bağışlarla büyüdüğünü söyledi. 1800'lü yıllardan günümüze kadar korunarak gelen araba ile bebeğe gözü gibi bakacaklarını ifade eden Başkan Tartan, Nilgün İmrençler'e katkısı nedeniyle teşekkür etti.

OYUNCAK MÜZESİ MİNİKLERİ AĞIRLADI
Müzeler Haftası nedeniyle Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi çocukların akınına uğradı. Karşıyaka Emlak Bankası İlköğretim Okulu 1/A sınıfı öğrencileri de müzeyi ziyaret eden minikler arasındaydı. Sergilenen her oyuncağı ilgi ve merakla inceleyen minikler müzeye hayran kaldı. Çocukları sosyal hayata hazırlamak ve kentin değerlerini yerinde görmelerini sağlamak amacıyla kültür ve sanat etkinliklerine önem verdiğini belirten sınıf öğretmeni Ahmet Akkoca, "Müzeler Haftası nedeniyle çocuklarımızı adından övgüyle bahsedilen Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi'ne getirmek istedim. Geçmiş yıllara ait oyuncakları görüp, tanıdılar. Çok mutlu oldular. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'a kente böyle bir müze kazandırdığı için teşekkür ediyoruz" dedi.

Her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında 'Müzeler Haftası'nın kutlandığını ve bu sürede ücretsiz olarak müzelerin ziyarete açıldığını kaydeden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan İzmir'in her yerinden çocukların ve yetişkinlerin müzeyi ziyarete geldiğini belirtti. Tartan, "Üç yıl önce Türkiye'nin ikinci oyuncak müzesini açtık, bu nedenle çok mutluyuz. Dünyanın da sayılı oyuncak müzeleri içinde yer alıyoruz. Üç yılda 150 bin kişi müzemizi ziyaret etti. Bu da bizi gururlandırıyor. Müzeler aydınlık geleceğimizin en önemli unsurlarıdır" diye konuştu. Müze çıkışında miniklere meyve suyu ve şeker ikram edildi.