26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Özdağ: Türkiye’nin geleceği inşa ediliyor

Komisyonda 4 partinin birlikte önerge verdiğini kaydeden Özdağ, Komisyon da 9 AK Partili, 4 CHP’li 1 MHP’li ve 1 HDP’li Milletvekili yer aldığını ifade ederek, komisyona davet edilenlerin dinlenmelerine adil bir şekilde devam edildiğini kaydetti.

Muammer Başkan 23 Ekim 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Özdağ: Türkiye’nin geleceği inşa ediliyor

Siyasetçilerin geçmişte darbelerle ve darbeyi savunan vesayetçiler tarafından korkutulduğunu kaydetti.

15 Temmuz Darbe Girişimi gecesi 21.30 sularında Başbakan Sayın Binali Yıldırım’a haber veren ve o gece silahını alıp tweet atan kişi olduğunu belirten AK Parti Manisa Milletvekili ve FETÖ Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “CHP’li Engin Altay beyle Kemal Kılıçdaroğlu’na ulaşmaya çalışan, MHP’de ise yine Devlet Bahçeli’ye ulaşmaya çalışan heyetin içerisindeydim.

MUHALEFETE TEŞEKKÜR

Yine Milletvekili arkadaşlarımızı, Bakanlarımızı, Danışmanım aracılığıyla vatandaşlarımıza ulaşıp sokağa çıkın daveti yapan kişiydim. Bu vesileyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye millet iradesinden yana gösterdikleri duruş sebebiyle bir kez daha teşekkür ediyorum. En önemlisi de Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki sağduyu sahibi ordu mensuplarına ve sağduyulu Emniyet mensuplarımıza ve de kahraman milletimize, Milletvekili arkadaşlarımıza, güçlü bir irade ve kararlılık gösteren Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum. 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu olarak tarihe çok önemli not düşeceğiz” diye konuştu.

TARİHE NOT DÜŞECEĞİZ

Komisyon kurulurken dört partinin birlikte önerge verdiğini kaydeden Özdağ, Komisyon da 9 AK Partili, 4 CHP’li 1 MHP’li ve 1 HDP’li Milletvekili yer aldığını ifade ederek komisyona çağrılan ve çağrılacak olan kişilerin dinlenmelerine adil bir şekilde devam edildiğini belirtterek şunları söyledi: “Biz şayet 1960’ın hesabını sorabilseydik 1971, 1971’in hesabını sorabilseydik 1980, 80’in hesabını sorabilseydik 28 Şubat Postmodern Darbesi, 17-25 Aralık operasyonları, 15 Temmuz Darbe Girişimi olmayacaktı.

HESABINI SORMALIYIZ

Biz daha önce geçmişte yaşanan darbelerin hesabını sormak için TBMM’de Darbeleri Araştırma Komisyonu kurmuştuk. Bu komisyonun da hazırlayıcısı 12 Eylül 2010 referandumuydu. Şunu net olarak belirtmek istiyorum ki; Türkiye’de hiçbir şey hesabı sorulmadan geleceğe bırakılmaması lazım. Bunların hesabını sormamız gerekiyordu ama geldiğimiz noktaya kadar geçmişe göz attığımızda tam olarak soramadığımızı görüyorum.