26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Özgener İZTO başkanlığına aday

Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Ticaret Odası’nın nisanda yapılacak başkanlık seçimi için aday olduğunu açıkladı. Özgener, “Beni tanıyanlar bilir. Bir işe talip olduğumda referansım, siyaset değil, iştir” diye konuştu.

14 Ocak 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Özgener İZTO başkanlığına aday

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Başkanı Mahmut Özgener, nisan ayında yapılacak İzmir Ticaret Odası (İZTO) başkanlığı için adaylığını açıkladı. Adaylığının siyasetle ilgili olduğu iddiasına ilişkin Özgener, “Bu şehirde beni tanıyanlar, bilir. Bir işe talip olduğum zaman referansım, siyaset değil; görev ve iş tarzımdır. Bu konunun, burada kapanmasını çok istiyorum” dedi.

İzmir’deki bir otelde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, adaylık teklifinin İZTO üyesi iş insanlarından geldiğini belirten Özgener, “İzmir gibi bir kente, İzmir ekonomisine, İzmirliye ve bu göreve layık olmak, dünyadaki her insan için ağır bir yük. Bu yüzden kesin kararımı verirken, ailemden, dostlarımdan, çalışma arkadaşlarımdan, İzmir ekonomisine katkı veren insanlardan görüş ve öneriler aldım. İzmir, benim ve benimle birlikte göreve talip olan tüm arkadaşlarımızın, heyecanı, hayatı, mutluluğu, her yerde ‘İzmirliyim’ derken hissettiği büyük gururu bugün adaylık heyecanımızı paylaşmak için buradayız” diye konuştu.

ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ARTACAK

‘Değişimi birlikte başarmak, geleceği birlikte yaratmak için adayız’ sloganıyla yola çıkan Özgener, şunları söyledi: “Her üyemizin yer alacağı, her bileşenimizin katılacağı bir hamleyle kentimizi dünyada konuşulan, övgüyle bahsedilen, tercih edilen bir kent haline getirmeliyiz. Çin’den, Silikon Vadisi’ne kadar ticari ve kültürel ilişkilerimizi güçlendirecek, önemli Avrupa metropollerinde, Ortadoğu’nun önemli merkezlerinde İzmir’in varlığını ve imajını hissettireceğiz. Tüm KOBİ üretim atölyelerinin çağın şartlarına uygun bir şekilde, altyapı ve lojistik problemlerini çözerek, ‘Atölye Kentler’ oluşturacağız. Ara eleman sıkıntısını çözmek için yüksekokullar ile iş birliği yapacak üniversitemizin bu konuda etkin rol almasını sağlayacağız.”

İZTO yönetimine talip olan TFF eski Başkanı Özgener, basın mensuplarının sorusu üzerine odanın 23 yıllık başkanı Ekrem Demirtaş’la yaşaması beklenen olası rekabet için ise şunları söyledi: “Ekrem Demirtaş, ciddi bir rakip. Güzel çekişme, kaliteli bir seçim sürecini getirir. Rekabetin yaratıldığı her ortamda kazanan kurum olur. Kuruma yakışır şekilde süreç gelişecektir. İnşallah Ekrem Demirtaş ile İzmir’e yapılacak projeleri karşılıklı paylaşırken, İzmir’in kazanacağı seçim sürecini de kazanmış oluruz.”