4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

‘Sağlıkta Manisa’ya çağ atlattık’

Acil sağlık hizmetleri konusunda açıklamada bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Manisa’nın sağlık yatırımları ve hizmetleri konusunda çağ atladığını söyledi.

23 Eylül 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
‘Sağlıkta Manisa’ya çağ atlattık’

Manisa il genelinde şu an mevcut 81 adet acil yardım ambulansının bulunduğunu kaydeden Özdağ, “Bu ambulansların 69’u İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde olup, diğer 12 adet acil yardım ambulansı diğer kamu ve özel kuruluşlarına aittir. İlimize tahsis edilen yeni 5 ambulansla birlikte toplam acil yardım ambulansı sayısı 86 olacak. Bu ambulanslara ilave olarak İl Sağlık Müdürlüğümüzde 1 adet kar paletli ambulans ile bir adet de Obez ambulans bulunmaktadır” dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Konuyla ilgili mevzuata göre her 50 Bin nüfusa en az 1 ambulansın hizmet vermesi gerekmekte iken, ilimizde 17.041 nüfusa bir ambulans hizmet vermektedir. 2016 yılında 101 Bin 88, 2017 yılının ilk 8 ayında da 72 Bin 246 hastanın acil yardım ambulanslarımızla nakli yapıldı. Ambulanslarımızın vakalara ortalama ulaşım süresi kentsel alanda 10 dakika kırsal alanda ise 30 dakikadır. Manisa İlimize Bakanlığımız tarafından 5 adet yeni acil yardım ambulansının tahsisi yapılmış olup, bir ambulansın yaklaşık maliyeti 200 Bin TL’dir” diye konuştu.

HALKA SORUNSUZ HİZMET VERİLİYOR 

Manisa’nın 17 ilçesinde 15 devlet hastanesinin olduğunu kaydeden Özdağ, “Salihli’de yapılacak 300 yataklı yeni devlet hastanesi ile Ahmetli ilçemize yapılacak devlet hastanelerini 2017 yılı yatırım programına aldırmıştık. Merkez şehir hastanemizin çalışmaları da çok hızlı şekilde devam ediyor. Bunun yanı sıra Manisa’nın merkez ilçelerinden Yunusemre’de Merkez Efendi 450 yataklı Hastanemizin de çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Turgutlu ilçesinde daha önce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde modern bir hastane açmıştık. Alaşehir ilçesine ise modern bir yeni devlet hastanesini geçtiğimiz dönem kazandırmıştık. Sorunsuz bir şekilde hizmet veriliyor” şeklinde konuştu.