26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Selçuk’ta festival heyecanı

Bu yıl eylül ayında düzenlenen ve sanat ağırlıklı yerli yöresel ürünlerin tanıtıldığı 47. Selçuk Efes Festival, ilk gününde yoğun ilgi gördü. “Geleceğe Umutla Bakan Çocuklar” konulu resim sergisi büyük beğeni topladı.

18 Eylül 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Selçuk’ta festival heyecanı

47. Selçuk Efes Festivali ilk günden ilçe halkı ve yöre halkı tarafından büyük ilgi gördü. Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden festivale katılan stant sahipleri yöresel ürünlerini sergilediler. Festivalin ilk gününde stantları gezen ve sergilenen ürünleri inceleyen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, birçok il ve ilçelerden katılım sağlandığı festivalde kardeşlik ilişkilerinin de geliştirildiğine dikkat çekti.

SANATIN DOSTUYUZ

El sanatları ve yerel ürünleri tek tek inceleyen Başkan Bakıcı, “Tüm stantlarımızı gezdik ve her şey çok güzel. En önemlisi de insanlarımız çok mutlu” dedi. Festival süresince güzel bir süreç yaşanacağına inandığını kaydeden Başkan Bakıcı; “Burada birçok el sanatlarının, farklı sanat dallarının sergilendiğini gördük. Kütahya, Urla, Seferihisar, Aydın ve Gaziantep gibi birçok yöreden sanatçılar var burada. Onların yaptıkları güzel eserler sergileniyor” dedi. Festival kapsamında Selçuk-Efes Kent Belleğinde açılan

“Geleceğe Umutla Bakan Çocuklar” konulu resim sergisi davetlilerden büyük beğeni aldı.