26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Ehliyet sınav sonuçları MEB son dakika açıklaması

Ehliyet sınavı saat 20 Mayıs 14.00’te gerçekleştirildi. MEB tarafından yapılan sınava binlerce sürücü adayı girdi. Sınavdan çıkan adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyordu. Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavında (MTSKS) adaylara 50 soru için 60 dakika süre verildi. 70 puan alan aday direksiyon sınavına girme hakkını elde edecek. MEB son dakika sonuçları açıkladı. İşte ayrıntılar...

1 Haziran 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
 Ehliyet sınav sonuçları MEB son dakika açıklaması

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı. 20 Mayıs 2017 tarihindeki ehliyet sınavı binlerce adayın katılımıyla MEB tarafından gerçekleştirildi. Sınavdan çıkan vatandaşlar sonuçların ne zaman açıklanacağını ve sorularla cevapların yayınlanıp yayınlanmadığını merak ediyordu. MTSKS (Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı) ehliyet sınavında sürücü adaylarına 50 soru soruldu. 35 soruyu doğru cevaplayanlar direksiyon sınavına girme hakkını kazanacak. MEB tarafından sorular ve cevap anahtarı yayınlandı. Soruların yayınlanmasından kısa bir süre sonra sonuçlar da açıklandı. Sonucunuza bakmak için aşağıdaki linki tıklayın...

 

MEB 20 MAYIS EHLİYET SINAVI SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN...

 

MEB RESMİ İNTERNET SİTESİ İÇİN TIKLAYIN...

 

EHLİYET SINAVI 20 MAYIS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI YAYINLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 20 Mayıs 2017 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı (MTSKS) ehliyet sınavı sorular ve cevap anahtarı açıklandı. Sorular ve cevap anahtarı MEB bünyesindeki Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün odsgm.meb.gov.tr adresinden erişime açıldı.

 

20 MAYIS 2017 EHLİYET SINAVI SORULAR VE CEVAPLAR İÇİN TIKLAYIN...

 

2017 EHLİYET SINAV TAKVİMİ

İlki 11 Şubat Cumartesi günü gerçekleşmiş olan ehliyet sınavları yılda 5 kere yapılmaktadır. Diğer sınav tarihleri ise şu şekilde olacak:

 

2017/MTSKS-2 20 MAYIS 2017 (saat 14.00)

2017/MTSKS-3 29 TEMMUZ 2017( saat 14.00)

2017/MTSKS-4 07 EKİM 2017 (saat 14.00)

2017/MTSKS-5 23 ARALIK 2017(saat 14.00)

EHLİYET SINAVINA KAÇ KERE GİRİLİR?

Ehliyet sınavına girmek isteyen sürücü adayları toplamda 4 defa teorik sınava, 4 defa uygulama sınavı (direksiyon sınavı) girme hakkı vardır. Eğer aday sınav döneminde mazeretsiz şekilde sınava girmezse bir hakkını kullanmış sayılmaktadır. Sınava mazereti nedeniyle giremeyen adayların durumu yönetmelikte belirtilmiştir. Eğer sürücü adayı 4 sınav sonucunda başarısız olursa, kursu tekrar etmek zorunda kalır. Teorik sınavda başarılı olan adaylar 4 defa direksiyon sınavına girme hakkına sahip. Direksiyon sınavında 4 defa başarısız olunduğu takdirde kursa, direksiyon eğitim ücretini ödeyerek ve zorunlu direksiyon eğitim saati doldurularak 4 defa daha sınava girme hakkı verilecektir. Tüm bunlar göz önüne alındığında sürücü adayı 4 defa teorik sınava, teorik sınavdan başarılı olduktan sonra, 4+4 toplam 8 defa direksiyon sınavına girebilir.

 

STAJYER EHLİYET NASIL İŞLEYECEK?

Stajyer ehliyet almaya hak kazanan sürücü adayları, 2 yıl süre ile geçerli olacak kanunda belirtilen yasaklamalar çiğnenmediği takdirde 2 yıl dolduktan sonra trafik tescile müracaat edip hiçbir ücret ödemeden normal ehliyet alabilecek. 2 yıllık süre içinde 5 kez kırmızı ışık kuralını ihlal eden, 5 kez hız sınırlarını aşan, alkollü ve uyuşturucu madde alarak araç kullanan, asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralanmalı trafik kazasına neden olan ve 75 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri ise geri alınarak iptal edilecek. Bu kişiler yeniden sürücü kursuna giderek sınava girmek durumunda kalacak. 2 yıl süreyle bu tür suçları işlemeyenlere 1 yıl içinde başvurmaları halinde sürücü belgesi verilecek.

EHLİYET ALMAK İÇİN GEREKLİ OLANLAR

Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan kursiyerler, özel motorlu taşıt sürücüleri kursu müdürlüklerine kayıt yaptıracaktır. Kayıt şartları aşağıda belirtilmiştir.

 

a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.

b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.

c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksekokul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman Jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)

ç. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almışolmak.

d. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen "sürücü olur" sağlık raporualmış olmak.

e. "Sabıka kaydının olmadığına dair" dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.

f. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.

g. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

ğ. Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.