27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak

KPSS sınavı açıklanma tarihi belli oldu mu? Memur adayı olmak isteyenlere müjdeli haber geldi. KPSS 2018 sonuçlarının açıklanacağı tarih ÖSYM iş takviminde belirtildi. KPSS lisans maratonu, 22 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen Genel Kültür Genel Yetenek ve Eğitim bilimleri sınavları ile başladı

12 Ağustos 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak

2018 KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın tamamlanmasından sonra sınav soru ve cevapları ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinde adayların erişimine sunuldu. Kamu Personeli Seçme Sınavı lisans sınav sonuçlarının 31 Ağustos 2018 cuma günü yine ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden adayların erişimine sunulacak.

 

ORTAÖĞRETİM (LİSE) KPSS NE ZAMAN?

Lisans mezunu adaylara yönelik yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavına ait başvuruların tamamlanmasının ardından gözler, ortaöğretim düzeyi yani lise mezunu vatandaşların memur olabilmek için ter dökeceği 2018 KPSS Ortaöğretim sınavına doğru çevrildi. ÖSYM’nin yayınladığı sınav program takvimine göre; Ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavı, 7 Ekim 2018 pazar günü yapılacak. Ortaöğretim yani Lise KPSS sınavı için adayların başvuruları 3 Temmuz 2018 ve 19 Temmuz 2018 tarihleri arasında ÖSYM’nin AİS sistemi üzerinden yapıldı.

Öte yandan söz konusu 2018 KPSS Ortaöğretim sınavının sonuçları ise sınavdan 1 ay sonra 8 Kasım 2018 tarihinde ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak. KPSS Sonuçları açıklandığı zaman, adaylar sonuçlarını ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecek. KPSS Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Yani sonuçlar yalnızca ÖSYM'nin sitesi üzerinden ilan edilecek.