26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

ATA AÖF sınav soruları ve cevapları açıklandı

Atatürk Üniversitesi resmi internet sitesi ATA AÖF OBS sayfası üzerinden yapılan duyuru neticesinde sınav soruları ve cevapların erişime açıldığı açıklandı.

24 Ocak 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
ATA AÖF sınav soruları ve cevapları açıklandı

Atatürk Üniversitesi resmi internet sitesi ATA AÖF OBS sayfası üzerinden yapılan duyuru neticesinde sınav soruları ve cevapların erişime açıldığı açıklandı. Adayların alacakları puanı tahmin edebilmesine yardımcı olan sınav soru ve cevapların ereşime açılmasıyla birlikte sonuçların açıklanacağı tarih heyecanla bekleniyor. ATA AÖF final sınavı sonrası bütünleme sınavları ise 23-24 Şubat 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, güz dönemi final sınavları 19-20 Ocak 2019 tarihlerinde yapıldı. 19 Ocak Cumartesi günü yapılan AÖF final sınavları 1. oturumu sabah 09:30 başladı 11:30'da sona erdi. 19 Ocak AÖF final sınavı 2. oturumları ise 14:00'da başladı ve 15:00'da sona erdi. 20 Ocak AÖF final sınavları da yine aynı saatlerde başladı ve sona erdi.

ATA AÖF sistemde mezun olmanız için önemli olan not ortalamanızdır. Buna not ortalamaya kısaca AGNO (Ağırlıklı genel not ortalaması) deniliyor. Kayıtlı olduğu programında verilen tüm dersleri alıp ve dersleri başarıyla tamamlayan, FF notu olmayan, AGNO’su en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın ait diploma verilir. Dönem not ortalaması 3,00 ile 3,49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi, 3,50 ile 4,00 arasında olan öğrenciler yüksek onur öğrencisi sayılırlar. Ancak FF notu olan veya disiplin cezası alan öğrenciler belirtilen not ortalamalarını sağlasalar bile onur öğrencisi veya yüksek onur öğrencisi sayılmazlar.

ATA AÖF SINAV SORULARI VE CEVAPLARI AÇIKLANDI

Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri ATA AÖF sınav soruları ve sonuçlarına ilişkin duyuru ATA AÖF OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi) üzerinden yapıldı.  Bunun için öncelikle Öğrenci Bilgi Sistemi'nin https://obs.atauni.edu.tr/ internet adresine girilmesi gerekmektedir. Ardından Öğrencinin T.C. Kimlik No ve Parola bilgilerini girdikten sonra ata aof obs sistemine giriş yapılabilmektedir.

 

ATA AÖF SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

ATA AÖF SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

ATA AÖF SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

ATA AÖF sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz haberimizde yer alan link üzerinden ulaşabilirsiniz.

ATA AÖF sınav giriş belgeleri ile ilgili detaylar geçtiğimiz günlerde kurum tarafından paylaşılmıştı. 2 gün boyunca farklı oturumlarda gerçekleştirenler sınavlarla öğrencilerin güz dönemi için elde ettikleri puanlamalar ortaya çıkacak.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi final sınavı sonuçları sınavından ardından 20 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. Anadolu Üniversitesi ile kıyaslandığı zaman 19-20 Ocak ATA AÖF final sınavı sonuçlarının Şubay ayının 24'üne kadar açıklanması bekleniyor.

 

ATA AÖF SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Binlerce öğrencinin merakla beklediği sonuçları öğrenmek isteyen öğrenciler, ATA OBS sayfasından öğrenci T.C. kimlik numarası ve öğrenci şifresi ile sisteme giriş yapıp sınav sonucunu görebiliyorlar. Öte yandan şifresini unutan öğrenci cep telefonuna gelecek onay kodu ile yeni şifre alıp sisteme giriş yaparak ya da haberimizde bulunan bağlantıya tıklayarak ve final sınav sonucuna erişebiliyorlar.