26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Üniversite taban tavan puanları açıklandı

DGS tercihleri 19 Eylül'de başladı ve 26 Eylül'de son bulacak.

20 Eylül 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Üniversite taban tavan puanları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı her sene merkezi olarak sınavlar düzenliyor. Üniversitelerin ön lisans bölümlerinden mezun olup, eğitimini dört yıla tamamlamak isteyenler Dikey Geçiş Sınavına giriyorlar. Bu sınavda sayısal ve sözel sorulardan oluşan sorular soruluyor. Adaylara kendi bölümleri ile ilgili mesleki sorular sınavda yer almıyor. DGS tercih kılavuzu yayınlandı. Sınava giren öğrencilerin tercih yaparken kılavuzda belirtilen şartları dikkatli bir şekilde okumaları gereklidir. 

ÖSYM GİRİŞ

 

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Tercih işlemleri 19-26 Eylül 2017 tarihleri arasında olacaktır. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak İnternet aracılığıyla elektronik ortamda yapacaklardır. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tablolardan yararlanmaları gerekmektedir.

 

ÜNİVERSİTE TABAN TAVAN PUANLARI

Üniversite taban tavan puanları DGS tercih kılavuzu ile yayınlandı. ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden kılavuza ulaşabilirsiniz. Link haberimiz içerisinde yer alıyor.

Hangi ön lisans programlarından mezun olacak/olan adayların hangi lisans programlarını tercih edebilecekleri Tablo-2’de verilmiştir. Tablo-2 üç bölümden oluşmaktadır. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin tüm bölümlerinin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Anadolu Üniversitesi açık öğretim lisans programlarına yerleştirme yapılabilmesi için bu programların da tercih listesinde yer alması zorunludur. Adayların, tercihlerini sadece bu tablolarda verilen ilgili alanları göz önünde tutarak Tablo-1’deki lisans programlarından yapmaları gerekmektedir. Tablo-2’nin bölümlerinde mezun olunacak/olunan ön lisans alanı bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersizdir. Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.