26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

KPSS ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı KPSS 2016/2 Tercihleri ne zaman?

KPSS 2016 Ortaöğretim sınav sonucu ne zaman açıklanacak sorusu cevabını buldu. 2016 KPSS ortaöğretim sınavına girenler, sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM'nin sitesine giriş yapıyor. İşte KPSS Ortaöğretim sınavıyla ilgili tüm merak ettikleriniz ve KPSS Ortaöğretim lise sınav sonuçlarını öğrenme linki haberimizde.

21 Aralık 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
KPSS ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı KPSS 2016/2 Tercihleri ne zaman?
Memur olmak için gün sayan vatandaşlar için 2016 KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı.
 

KPSS ORTAÖĞRETİM LİSE SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLA...

 
Ortaöğretim sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesinden açıklandı. Bu yıl KPSS sonuçlarının, sınava giren kişi sayısının fazla olması sebebiyle gecikebileceği konuşuluyordu. Sonuçların açıklanmasıyla şimdi adayların sorduğu soru Tercih süreci ne zaman başlayacak? oldu. İşte, 2016 KPSS sınav sonuçlarına dair bilinmesi gerekenler.
 
KPSS ortaöğretim sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, sınava giren binlerce memur adayı arasında merak konusu olmuştu. 2016 KPSS 20 Kasım'da yapılan sınavla gerçekleştirilmişti. Bu yıl her zamankinden çok daha fazla kişinin memur olma hayaliyle girdiği KPSS için geri sayım başladı. Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar tarafından tercih süreci beklenmeye başlandı. KPSS sınavının hemen ardından gündeme gelen bir başka soruda tercihlerin ne zaman yapılacağı oldu. Tercihler ne zaman başlayacak? İşte tüm detaylar.
 

 

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

 
KPSS ortaöğretim lise sınavının sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesinden açıklandı. 3,5 milyon adayın girdiği ve 550 bin kişinin görev yaptığı sınavın ardından şimdi tercih sürecinin beklenmesine başlandı.

 

 

SONUÇLAR NEREDEN ÖĞRENİLİR?

 
Memur olup olamayacaklarını merak eden adaylar, KPSS ortaöğretim genel yetenek ve genel kültür sorularına verdikleri doğru yanıtlara göre aldıkları sonuçları T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sonuç belgelerinde adayların verdikleri doğru ve yanlış cevap sayısı bilgisinin yanı sıra KPSS puanları yer alacak.
 

ÖSYM SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYIN...

 

TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

 
Memur adaylarının en az sınav sonuçları kadar merak ettikleri bir diğer konu da tercihlerin başlayacağı tarih oldu. Peki, KPSS tercihleri ne zaman başlayacak, net bir tarih var mı? KPSS ortaöğretim sınavına giren adayların sonuçları ÖSYM'nin resmi sitesinden açıklandı. ÖSYM'den yapılan açıklamada KPSS 2016/2 tercihlerinin 21 Aralık 2016 - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında yapılacağı duyuruldu.
 

ÖSYM RESMİ SİTESİ İÇİN TIKLAYIN...

 

 

 

 

 

PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

 
KPSS sonuçları için gün sayan memur adayları, soru ve cevapların yayınlanmasının ardından yaklaşık puanlarını hesaplamanın yollarını araştırmaya başladı. İşte, tahmini puanını öğrenmek isteyen adaylar için KPSS hesaplamanın adımları...
 
KPSS puanın hesaplanmasında o yıl sınava giren öğrencilerin her bir test için ayrı ayrı aritmetik ortalama ve standart sapma değerleri ile testlerden yapılan maximum netler belirleyici olmaktadır. Bu değerler bilinmeden o yıla ait puanların hesaplanması mümkün değildir. Pek çok memur adayının girdiği sınavda 60 tane genel yetenek, 60 tane genel kültür olmak üzere toplamda 120 soru soruluyor, 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Adayların en çok yapamadığı soru, belirli adaylar tarafından yapıldığında o sorunun puan değeri +5 veya -5 olarak hesaplanabiliyor. KPSS puan hesaplamasında öngörülen bir puan sistemi mevcuttur. Klasik olarak 0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla ortalama puan belli olmaktadır. Genel Kültürden ve genel yetenekten doğru ve yanlış soruların oranında net belli olmaktadır ve net üzerinden 0.5 ile çarpma işlemi yapılır. En son olarak + veya – 5 puan üzerinden puan belli olur.