27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

KPSS sonuçları açıklandı

2017 yılında KPSS’nin ilk oturumu 21 Mayıs’ta yapıldı. Yapılan Genel Kültür Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavlarının ardından 27-28 Mayıs’ta KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavı gerçekleştirildi.

17 Haziran 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
KPSS sonuçları açıklandı

KPSS son dakika KPSS sonuçları saat kaçta açıklanır sorusunun cevabı merak ediliyor. Kamuda çalışmak isteyen vatandaşlar, her sene tekrarlanan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’na giriyorlar.2017 yılında sınavın ilk oturumu olan Genel Kültür Genel Yetenek sınavı 21 Mayıs’ta saat 10.00’da yapıldı. Adaylar, aynı gün saat 14.30’da Eğitim Bilimleri sınavına girdiler. 27-28 Mayıs’ta ise KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavı gerçekleştirildi.

 

KPSS SONUÇLARI SORGULAMA SİSTEMİ

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacak. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde. 16 Haziran'dan itibaren aşağıdaki link üzerindne sonuçlara ulaşabilirsiniz.