11 Mayıs 2024 Cumartesi / 4 Zilkade 1445

KYK burs başvuruları ne zaman açıklanacak?

KYK burs başvuruları yeni öğretim yılına geçişten önce yapılmıştı. Binlerce öğrenci 2016 -2017 yılında kimlerin burs alacağını merakla bekliyor. KYK Genel Müdürü Sinan Aksu bur başvurularının ne zaman açıklanacağını söyledi.

1 Kasım 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
KYK burs başvuruları ne zaman açıklanacak?

KYK burs başvurusu yapan öğrenciler, sonuçların ne zaman açıklanacağını merakla bekliyorlar. 2016- 2017 Eğitim Öğretim yılı başladı. Yeni yılın bursları kimlere çıkacak ve kimler ne zaman alacak açıklanmasına çok az kaldı. Konu ile ilgili KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, öğrencilere müjdeli haberler verdi.

 

Burs ve krediden önce Kredi Yurtlar Kurumu, yurtlarda kalmak isteyen öğrencilerin başvurularını değerlendirdi ve sonuçları açıkladı. Öğrenciler yurtlarda kalmaya hazırlanırken, üniversite öğrencileri burs ve kredi konusuna odaklanmış durumda.

Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu, burs konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Başvuruların Ekim ayının ilk haftasında alınacağını duyurarak bekleyen öğrencilere müjdeli haberi verdi. Sadece başvuru tarihini dile getirmeyen Aksu, üniversite birinci sınıf öğrencilerin bursları ocak ayından daha önce ekim ve kasımda da burslardan yararlanabileceğini söyledi. Öğrenciler ne kadar burs alacak sorusuna ise 400 TL alacaklarını söyledi.

Burs alacak öğrenci sayısının 150 bin olarak açıklayan kurum, ilk 150 bin burs, diğer öğrenciler "kredi"den yararlanacak açıklamasında bulundu.

Başvurular internet üzerinden yapılacak. E-Devlet üzerinden yapılacak olan başvuruları öğrenciler çok dikkatli yapması gerekiyor. Yanlış veya eksik bir bilgi, o öğrencinin burstan veya krediden yararlanma imkanını elinden alabilir.

 

Kredi ödemelerinde süreç nasıl gerçekleşiyor?

Öğrenci, okulu bitirir bitirmez verilen paranın hemen geri alınmıyor. Üniversite bittikten sonra iki yıl boyunca herhangi bir işlem yapılmamaktadır. İki yıl sonra, kredi alan öğrenci hala iş bulamadıysa, SGK'da iş kaydı yoksa, ödeme erteleniyor. Aksu şu açıklamada bulundu "Eğer öğrenci işe yerleşemediyse ödemeyi erteleme imkanına sahip. Aynı yıl bize müracaat edip dilekçesiyle herhangi bir işte çalışmadığını beyan ederse kredisini işe başlayana kadar erteleyebiliyoruz. Bu yıl 400 lira burs ve kredi öğrencilerimize ödeme yaptık. Sene başlarında olmak üzere enflasyon oranında öğrencilerimizin burs ve kredilerini artırıyoruz."