26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

KYK burs ve kredi ücretleri ne kadar

Milyonlarca öğrenci için umut kapısı olan burs sonuçlarını e devlet KYK sitesinden öğrenebilirler. KYK'dan burs ve kredi hakkı kazanan öğrencilere ödeme yapılabilmesi için taahhütnamelerin süresi içerisinde mutlaka onaylanması gerekiyor.

23 Kasım 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
KYK burs ve kredi ücretleri ne kadar

KYK BURS VE KREDİ PARALARI NE ZAMAN YATACAK?

 
Kredi ve Yurtlar Kurumu, ücretleri Ocak ayının 6’sında yatırmaya başlayacak. Ve her ayın 6’sı olmak üzere; 6, 7, 8, 9 ve 10’uncu günlerde ücretler Ziraat Bankası’na yatırılacak.
 
Kurum, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilere ekim ayı dahil olmak üzere ödeme yapacak.
 
KYK'nın ödeme yapabilmesi için burs ve kredi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 21 Kasım Salı saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor.
 
Burs ve kredinin hangi durumlarda kesileceği, kredi geri ödemesinin ne zaman ve ne şekilde yapılacağı gibi öğrencinin sorumluluğunda olan bilgilerin yer aldığı burs ve kredi taahhütnamesinin dikkatli şekilde okunması uyarısında bulunuldu.
 
Burs veya kredi tahsis edilen 15-18 yaş arası öğrencilerin anne ve babalarının e-Devlet şifreleriyle burs ve kredi taahhütnamesi için veli onayını tamamlamalarının ardından öğrenciler kendi e-Devlet şifreleriyle taahhütname onayını gerçekleştirebilecek.
 
15 yaşından küçük ya da anne ve babası olmayan öğrenciler ise kanuni vasileri ile birlikte kendilerine en yakın KYK İl Müdürlüğüne belgeleri ile giderek taahhütnamelerini onaylayabiliyor.

 

TAAHHÜTNAME ONAYI ONAYLANMAZSA NE OLUR?

Sonuçlar açıklandıktan sonra, burs veya kredi kazanan üniversite öğrencileri, E-Devlet üzerinden taahhütname onayını onaylaması gerekiyor. Burs kazanıldığı taktirde, üniversite öğrencisi taahhütnameyi onaylamazsa burstan yararlanamıyor.

 

KYK Burs Sonuçları E-Devleti Kilitledi

KYK burs sonuçları sorgulama eski bilgilere dikkat edilmesi gerekiyor. Bu yüzden E-devlet kilitlendi. Kredi ve Yurtlar Kurumu, milyonlarca öğrencinin beklediği burs/kredi başvuru sonuçlarını açıkladı. Ancak öğrencilere sorulan sorulan eski kimliklerin sorusu olunca sıkıntı yaşanıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun açıkladığı burs/kredi başvuru sonuçlarını öğrenmek için eski tip kimliklerde yer alan cilt numarası, aile sıra numarası ve sıra numarası soruldu. "Bunların yanıtını bilmiyorsanız e-Devlet üzerinden öğrenmek için tıklayınız" linki verildi. Bu kez de yüz binlerce kişi e-Devlete girmek için yüklenince siteye ulaşılamıyor.