27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

2017 TEOG sınavı boş kontenjanlara nasıl başvuru yapılacak? Lise taban-tavan puanları neler? Nakil işlemleri nasıl olacak?

2017 TEOG sınavının açıklanması ile birlikte Lise nakil işlemleri nasıl yapılacak? E okul Lise nakil işlemleri ne zaman olacak? soruları merak idilen konular arasında. Nakil işlemlerinin ilk basamağı boş kontenjanların kontrolüdür. Nakil başvurusu okullardaki boş kontenjanlara göre yapılmaktadır. Nakil işlemleri e okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden verilen tarihler üzerinde yapılabilecektir. İşte lise boş kontenjanları ve nakil başvuru detayları....

12 Ağustos 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
2017 TEOG sınavı boş kontenjanlara nasıl başvuru yapılacak? Lise taban-tavan puanları neler? Nakil işlemleri nasıl olacak?

Lise nakil işlemleri ne zaman ve nasıl yapılacak? sorusu TEOG tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından binlerce öğrenci tarafından merak edilmeye başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş tercih sonuçları belli oldu. Sonuçların belli olmasının ardından kayıt yaptıramayan öğrencileri ilgilendiren boş kontenjanlar e-okul sistemi üzerinden duyuruldu. Şimdi öğrenciler lise nakil işlemlerinin nasıl ve ne zaman yapılacağını merak ediyorlar. Öğrenciler nakil işlemlerinde nelere dikkat etmeli? E-okul ve MEB nakil işlemleri hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde. İşte tüm merak ettikleriniz ve nakillerde dikkat edilmesi gerekenler.
 

E OKUL GİRİŞ

 

TEOG TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN


TEOG tercih sonuçları ardından boş kontenjanlar açıklandı. Boş kontenjan listesi ve lise taban puanları MEB e-okul sistemi üzerinden erişime açıldı. Öte yandan nakil işlemlerinin detayları da merak konusu oldu. MEB'in 2017 takvimine göre lisede ilk nakil başvuru dönemi 14 Ağustos Pazartesi günü başlayacak. İşte lise boş kontenjanları ve nakil başvuru detayları!




2017 Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş tercih sonuçları ardından hem öğrencilerin hem de en az onlar kadar heyecanlı olan veliler boş kontenjanları araştırıyor. Nakil yaparak okul değiştirmek isteyen öğrenciler de, yeni kayıt yaptıracak öğrenciler de lise kontenjanlarını merak ediyor. MEB e-okul nakil tarihlerine, işlemleri ve lise boş kontenjanlarına dair detaylar belli oldu.

LİSE BOŞ KONTENJANLAR

Kayıt yaptıramayan öğrencileri ilgilendiren boş kontenjanlar e-okul sistemi üzerinden duyuruldu. MEB'in 2017 takvimine göre lisede ilk nakil başvuru dönemi 14 Ağustos Pazartesi günü başlayacak. Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçları 21 Ağustos’ta açıklanacak.




LİSE NAKİL İŞLEMLERİ TAKVİMİ

11 Ağustos 2017: Tercih Sonuçlarına Göre Boş Kontenjanların Açıklanması
14-18 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
21 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının Açıklanması
21-25 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
28 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının Açıklanması
28 Ağustos-06 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
8 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının ve Taban Puanlarının Açıklanması

LİSE NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Nakil işlemleri için ilk yapılması gereken boş kontenjanları kontrol etmekı. Nakil başvurusu okullardaki boş kontenjanlara göre gerçekleştirilir. MEB'in yayımladığı boş kontenjan listelerinden önce okul tipini seçmeniz gerekiyor. Okul tipini seçtikten sonra alt kısımdan il ve ilçe seçtiğinizde o konumda bulunan seçtiğiniz okul türündeki okulların boş kontenjan durumunu ve taban puanlarını görebilirsiniz. Ayrıca Yabancı Dil, Pansiyon Durumu ve Öğretim Şekli gibi bilgileri de alabilirsiniz. Konum listesinde il seçtikten sonra ilçe için tümü seçeneğini işaretlerseniz o ildeki bütün okulların boş kontenjan ve taban puan bilgilerine erişirsiniz. Lise nakil işlemleri ile ilgili yeni gelişmeleri bu haberimizde aktarmaya devam edeceğiz...




NAKİL SONUÇLARI NERDEN ÖĞRENİLECEK?

2017 TEOG lise nakil sonuçları bugün MEB tarafından ilan edilecek. 2017 TEOG yerleştirme sonuçları bugün saat 14'te açıklanması bekleniyor. TEOG birinci dönem nakil işlem başvuruları Ağustos Cuma günü bitti. Peki, TEOG yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir? 2017 Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yapılan TEOG yerleştirme sonuçlarına http://www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinden ulaşbilirsiniz.

E-OKUL NEDİR?

e-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır.

Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistem Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilmektedir. Devlet ve özel ilköğretim okulları, anaokulları, özel eğitim kurumları, ortaöğretim kurumları e-okul sisteminde işlem yapmaktadır. e-okul sistemi üzerinden öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na erişilebilmektedir.