26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

MEB EBA E-Kurs başvuruları

Milli Eğitim Bakanlığı EBA E-Kurs başvuruları başladı. İnternet üzerinden verilecek eğitim ile öğrencilerin geri kalmamalarını, lise ve üniversite sınavlarını adil bir şekilde hazırlanmalarını sağlayacak sisteme başvurular 22 Eylül’de başladı.

23 Eylül 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
MEB EBA E-Kurs başvuruları

19 Eylül 2016 Pazartesi günü okullar açıldı. E-Okul sistemi aktif hale geldi. Öğrencilerin en çok beklediği EBA kurs başvuruları için MEB tarih verdi. Kursa hangi sınıflar başvurabilir sorusuna cevap verdi. MEB EBA E-Kurs başvuruları ve son tarihi haberimizden öğrenebilirsiniz. 2016-2017 Eğitim - Öğretim yılında geçerli olacak EBA kurs hizmeti için başvurular 22 Eylül 2016 Perşembe günü başlıyor, 27 Eylül 2016 Salı günü sona eriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı plana göre; 5,6,7,8 ve 9,10,11,12. sınıf öğrencileri başvuru yapabilecek.

E-kurs MEB tarafından uygulanmaya başlanan yeni bir proje. Tıpkı e-okul gibi işleyen bir portal üzerinden yürütülüyorken, öğrenciler e kurs modülüyle birlikte yeni eğitim-öğretim yılında kurs almak istedikleri dersleri seçebiliyor ve yeterli sayıya ulaşılması durumunda o dersten takviye kurs açılıyor. Branşlarında kurs vermek isteyen öğretmenler de MEB e-kurs modülü üzerinden kurs vermek istediklerini beyan ediyor ve öğrencilerin o öğretmenin dersini tercih etmeleri durumunda takviye kurs açılabiliyor. Öğretmenlerin de bu işlemleri gerçekleştirebilmeleri için tıpkı öğrenciler gibi EBA sistemini kullanmaları gerekiyor.