26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

MEB'te FETÖ ihracı!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından hız verilen FETÖ operasyonunun MEB ayağı da gerçekleşti. MEB personeli olan 15 bin 200 kişi MEB'ten ihraç edildi. İhraç edilenler ve MEB'in açıklaması haberimizde.

2 Eylül 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
MEB'te FETÖ ihracı!

Darbe girişiminin ardından başlayan FETÖ operasyonlarının   Milli Eğitim Bakanlığı ayağında 21 bin 738 kamu personeli açığa alındı. MEB'in sayfasına girenlerin otomatik olarak gördüğü duyur metni şöyle:

 

 

 

"Bilindiği üzere, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ-PDY terör örgütü bağlantılı cuntacı bir grup ülkemizin demokratik hukuk düzenine ve kamu kurum ve kuruluşlarının işleyişine yönelik bir darbe teşebbüsünde bulunmuş, bu teşebbüs devletimizin ve milletimizin ortaya koyduğu ortak dayanışma ve üstün gayret sayesinde bertaraf edilmiştir.

Bu olay da göstermiştir ki, mezkûr terör örgütüyle bağlantılı tüm kişi, kurum ve kuruluşlarla etkin bir şekilde mücadele edilmeli ve bu örgütün bütün faaliyet alanları ortadan kaldırılmalıdır.

Bu kapsamda, Millî Eğitim Bakanlığı olarak bu yapıya ait tüm özel eğitim kurumları ve okullar ile barınma merkezlerinin yanı sıra, Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görev yapan FETÖ örgütüyle irtibatlı kamu personeline yönelik olarak kapsamlı bir çalışma yürütülmektedir. Bugün itibarıyla, Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan 15.200 kamu personeli açığa alınmış, bu kişiler hakkında soruşturma başlatılmıştır.

Ayrıca Bakanlığımızın bu yöndeki çalışmaları devam etmekte olup,kamuoyu gelişmeler hakkında bilgilendirilecektir."

 

MEB özel kurumlarda görev yapan 21 bin öğretmenin lisansı da iptal edildi.

 

 

MEB'de 2. büyük operasyon yapıldı!

Milli Eğitim Bakanlığınca, merkez ve taşra teşkilatında görev yapan FETÖ ile irtibatlı kamu personeline yönelik çalışma kapsamında, açığa alınan kamu personeli sayısı 21 bin 738'e ulaştı

 

 

MEB AÇIĞA ALINAN KİŞİLERİN LİSTESİNE MEBSİS'TEN ULAŞABİLİRSİNİZ!

 

Milli Eğitim Bakanlığı'nca, merkez ve taşra teşkilatında görev yapan FETÖ ile irtibatlı kamu personeline yönelik çalışma kapsamında, açığa alınan kamu personeli sayısının 21 bin 738'e ulaştığı bildirildi. MEBBİS giriş 2016 ile açığa alınan öğretmenlerin isimleri nasıl öğrenilir? Sorusunun cevabı ise açığa alınmadığınızdan emin olmak için bunu Milli Eğitim Bakanlığının uygulaması Mebbis’ten öğrenebilirsiniz. Açığa alınıp alınmadığınızı öğremek için  Mebbis e giriş yaparak ”Kişisel Bilgiler” bölümünde görevde yazıyorsa sorun yoktur. Eğer Mebbis’e girebiliyor ve herhangi bir değişiklik görmüyorsanız açığa alınmamışsınızdır.

 

FETÖ MENSUPLARI NASIL BELİRLENİYOR?

 

 

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN ATILAN KİŞİLERİN İSİMLERİN TAM LİSTESİ

İÇİN TIKLAYIN