26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Erasmus proje ortağı oldu

İstanbul Bahçelievler Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi 2014 yılı Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar kapsamında 'Geleceğin Kariyerlerini Bugünden İnşa Etmek' isimli projeye ortak oldu.

21 Mayıs 2015 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Erasmus proje ortağı oldu
İstanbul, Bahçelievler Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibeyle ve T.C Avrupa Birliği Bakanlığı AB eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı -Türkiye Ulusal Ajansı (http://www.ua.gov.tr)  tarafından yürütülen 2014 yılı Erasmus+  Programı Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar kapsamında "Building Today The Careers of Tomorrow" (Geleceğin kariyerlerini Bugünden İnşa Etmek) isimli projeye ortak olmuştur.
 
2014-2016 yılları arasında uygulanacak olan projede Romanya´nın koordinatörlüğünde Türkiye, İtalya, Polonya ve Litvanya olmak üzere 5 farklı ülkeden mesleki ve teknik lise yer almaktadır. 2 yıllık proje süresi boyunca okul bazında 4 ulusötesi proje toplantısı gerçekleştirilecek olup toplamda 16 öğretmen hareketliliği olacaktır.
 
Proje, kariyer yönlendirme ve kariyer danışmanlığı üzerine olup katılımcı ülkelerdeki  mevcut uygulamalar ve yaklaşımlar ele alınacak ve bu konuda İngilizce, Almanca ve Fransızca bölümleri içeren bir Kitap yazılacaktır. Katılımcı ülkelerin bu bağlamda SWOT analizi ile güçlü ve zayıf yönleri belirlenerek yetersizlikler ve problemlere yönelik yeni yaklaşımlar ve görüşlerle kariyer yönlendirme ve danışmanlık süreçlerine destek olmaya çalışılacaktır.
 
 
Projeye yönelik ilk toplantı, 19-23 Ocak 2015 tarihleri arasında Romanya´nın Resita kentinde gerçekleştirilmiştir. Hareketliliğe proje sorumlusu ve İngilizce Öğretmeni Mustafa ERGÜN, İngilizce Öğretmenleri Selçuk ÖZCAN, Dilşad Pelin İPEK ve Bilgisayar Öğretmeni Cihan UYSAL katılmıştır.
 
Projeye yönelik ikinci hareketlilik, 20-24 Nisan 2015 tarihleri arasında Polonya'nın Sucha Beskidzka kentinde gerçekleştirilmiştir. Hareketliliğe proje sorumlusu Mustafa ERGÜN, İngilizce Öğretmenleri Selçuk ÖZCAN ve Serap ÖZCAN, Müdür Yardımcısı Huriye GENÇ  ve Okul Müdürü Gökhan KORKMAZ katılmıştır. Sonraki hareketlilikler Eylül ayında Litvanya'ya ve Aralık ayında İtalya'ya yapılacaktır.
 
Projeye dair websitesi Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanmış olup siteye aşağıdaki linkten erişilebilir:
 
http://www.btctpro.org