26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

PYBS bursluluk gerçekleşti

Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı (PYBS) başvuruları her sene tekrarlanıyor. 2017 yılında 20 Mart-14 Nisan tarihleri arasında başvurular yapıldı.

10 Haziran 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
PYBS bursluluk gerçekleşti

Her sene tekrarlanan Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı (PYBS) başvuruları 2017 yılında 20 Mart-14 Nisan arasında yapıldı. Bu sınava 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. Sınıflarda okuyan öğrenciler devletten burs alabilmek için giriyorlar.  Bu sınav devlet burslarının bir çeşididir. Öğrencilere Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerinden sorular sorulmaktadır. Devlet parasız yatılılık bursu sınavı yılda bir kez sınıflara göre yapılmaktadır. 

 

2016 PYBS SORU CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

 

2017 PYBS SINAVI NE ZAMAN?

MEB tarafından düzenlenen Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) sınavı MEB çalışma takvimine göre 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik olarak 10 Haziran 2017 tarihinde yapılacak. PYBS sınav saati ise 14:00 olarak duyuruldu. 

Yapılacak olan PYBS için sınava girilecek olan merkezler, gerekli görülen ilçe merkezlerinde yapılan başvuru sayısına göre açılacak. Yurt dışında ise en az 10 öğrencinin katılım sağlaması şartıyla Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek'te uygulanacak.

PYBS SINAV KONULARI NELER?

Parasız Yatılı Bursluluk Sınavı konuları içerisinde yer alan dersler öğrenciler için en merak edilen konulardan biri. Bu kapsamda PYBS için 5. 6. ve 7. sınıflar Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerinden; 8. sınıflar Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler derslerinden; 9. 10. ve 11. sınıflar Türk Edebiyatı-Dil ve Anlatım-Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri (Fizik, Kimya ve Biyoloji) ve Sosyal Bilimler derslerinden sorumlu olacak.

PYBS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS)  sınav giriş belgeleri e-okul sistemi üzerinden alınabiliyor.  Sınav giriş belgesi, e-Okul sisteminden okul müdürlükleri tarafından çıkarılacak ve mühürlenip imzalandıktan sonra sınava katılım sağlayacak olan öğrencilere teslim edilecek.