26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

TEOG birincisi Tayyip Kerem Eşen Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesini tercih etti

TEOG’dan 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına adını yazdıran Muğla Fethiye Gazi Ortaokulu öğrencisi Tayyip Kerem Eşen, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesini tercih etti.

25 Temmuz 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
TEOG birincisi Tayyip Kerem Eşen Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesini tercih etti
500 tam puan alarak hedefime ulaştım:
TEOG'a hazırlanma sürecini anlatan Tayyip Kerem Eşen, bu sınav aslında okul derslerini günü gününe takip edenlerin daha çok başarılı olacağı bir sınav. Tabii ki çok fazla soru çözdüm çok fazla ders çalıştım ama bunların hepsini sistemli yaptım. Sosyal faaliyetlerden ve spordan, oyundan çok fazla fedakârlık yaptığım söylenemez. İdeallerime ulaşmak için sürekli kendimi motive ettim. TEOG'dan 500 tam puan alarak ideallerime ulaştığımı düşünüyorum.
 
Hayalim Galatasaray Lisesiydi:
Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi ilk tercihim değildi, asıl hedefim Galatasaray lisesi idi. Fakat Kartal AİHL' yi ziyaret edip buranın imkânlarını, vizyonunu, öğrencilerini ve başarılarını kendi gözlerimle görünce adeta büyülendim. Galatasaray lisesini de ziyaret ettim ama tercihim Kartal AİHL oldu. Kartal AİHL bana sadece akademik başarı vaat etmiyor, bunun yanında sosyal faaliyet, din eğitimi ve hatta hafızlık bunların yanı sıra dostluk ve muhabbet de vaat ediyordu. 500 değil 1500 puan alsam yine de Kartal AİHL diyorum artık.
 
Fethiye'den kalkıp İstanbul'a Galatasaray ve Kartal AİHL’yi ziyaret etmeye geldim:
Bu ziyaretimde Kartal AİHL beni çok etkiledi. Sosyal alandaki başarıları, uluslararası eğitim programları, eğitiminin seviyesi, öğretmenlerinin kalitesi, Arapça ve İngilizce konusundaki iddiaları, okul müdürünün ve tanıştığım öğretmenlerin samimiyeti beni oldukça etkiledi ve doğru tercihin Kartal AİHL olduğu fikri oluştu zihnimde.
 
Kartal AİHL sanki ikinci evim, yuvam olacak gibi:
 
Üç gündür Kartal AİHL okul misafirhanesinde kalıyorum. Sanki burada yaşıyormuşum gibi sıcak ve samimi geldi. Kartal AİHL'nin himayesinde oldukça güvende hissedeceğim kendimi. Gurbet fikrine öteden beri alıştırmıştım kendimi. Teoride hallettiğim gurbet meselesini, pratikte de aşacağımı düşünüyorum.
 
Başarımda emeği geçen başta annem ve babama, okulum Fethiye Gazi Ortaokulu'ndaki müdürüme, öğretmenlerime ve bana destek olan herkese çok teşekkür ediyorum