27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

TEOG tercihleri yapılacak

Eğitim sisteminde okulların 8. sınıfına gelen öğrenciler iki aşamalı bir sınava giriyorlar. Bu sınavın adı da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavıdır. TEOG’un ikincisi 26-27 Nisan’da gerçekleştirildi.

7 Temmuz 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
TEOG tercihleri yapılacak

Her sene tekrarlanan Temel Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı olan TEOG’a Türkiye’nin dört bir yanındaki okullarda eğitim gören 8. Sınıf öğrencileri giriyor. Yerleştirmeye esas puanları ise 30 Haziran’da yayınlandı. TEOG tercihleri ne zaman başlıyor sorusunu cevabını MEB son dakika açıklaması ile verdi. Tercihler 14 Temmuz'da başlayacak ve 24 Temmuz'a kadar sürecek.

 

MEB GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN

 

TEOG TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2017 yılında TEOG tercihleri dört farklı tarihte yapılabilecek. Tercihler 14 Temmuz'da başlayacak ve 24 Temmuz'a kadar sürecek. Ek tercihlerden ilki 14 Ağustos tarihi ile 18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. İlk tercihte istediği liseye giremeyen veya açıkta kalan öğrenciler için ikinci tercihler açılacak. İkinci tercihler ise 21Ağustos ve 25 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. Üçüncü tercihler ise 28 Ağustos’ta başlayıp 6 Eylül’de son bulacak.

 

EK TERCİHLER

1.       Tercihler: 14 Ağustos Pazartesi -18 Ağustos Cuma

2.       Tercihler: 21 Ağustos Pazartesi – 25 Ağustos Cuma

3.       Tercihler: 28 Ağustos Pazartesi-6 Eylül Çarşamba

 

Tercihlerinden birine yerleşemeyen ve yerleştiği okuldan memnun olmayan öğrenciler için nakil döneminde bir şans daha sunulacak. Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu tarafından boş kalan kontenjanlar için il/ilçe sınırları içerisinde 5 tercih hakkı tanınacak.