26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Türkiye Vodafone Vakfı 2 ayda 1.000 çocuğa dokundu

Türkiye Vodafone Vakıf ve Habitat Derneği’nin çocukları dijital geleceğe hazırlamak amacıyla hayata geçirdiği ‘Yarını Kodlayanlar’ projesi kapsamında 2 ayda toplam bin çocuğa ulaşılarak eğitim verildi.

11 Kasım 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Türkiye Vodafone Vakfı 2 ayda 1.000 çocuğa dokundu

Teknolojiyi hayatın hizmetine sunarak toplumsal gelişimin ve değişimin öncüsü olma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Türkiye Vodafone Vakfı’nın başlattığı ‘Dijital Kalkınma Seferberliği’ kapsamındaki ‘Yarını Kodlayanlar’ projesi tüm hızıyla devam ediyor.  ‘Yarını Kodlayanlar’ projesi kapsamında ilk etapta İstanbul, Samsun, İzmir, Kayseri ve Mardin olmak üzere 5 ilde gerçekleştirilen kodlama eğitimlerinin ardından her ilde yüz çocuğun katılımıyla düzenlenecek hackathon etkinliklerinin ilk durağı İzmir oldu. 

8 SAAT ETKİNLİK YAPILDI

Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı çocuk hackathon’larından biri olan etkinlikte 10’ar kişilik takımlara bölünen çocuklara 20 gönüllü mentor eşlik etti. Etklinlikte çocuklara önce proje kapsamında gördükleri Scratch eğitimleri hatırlatıldı. Daha sonra mBot robotlarda programlamaya yönelik eğitimler verildi. Ayrıca, mBot futbol maçı, labirentten çıkış, mBot sumo güreşi, rakibin balonunu patlatma, mBot’larla dinozoru kurtarma ve mBot zar turnuvası gibi oyunlar da oynandı. Hackathon’a katılan çocukların yaş ortalaması 11 olurken, 8 saat süren etkinliğe 100’e yakın çocuk katıldı. 

YURT DIŞI FIRSATI

Türkiye Vodafone Vakfı’nın düzenlediği hackathon’larda çocuklar belirli bir süre içerisinde, takım çalışması halinde aynı ortamda inovatif fikirlerini kodlara döküyor. Katılımcıların sınırlı bir zaman içinde, kendilerine verilen konuyla ilgili ortaya yeni bir ürün çıkarmaya çalıştıkları etkinlik, çocuklar için önemli bir paylaşım merkezi ve diğer takımlarla rekabet ettikleri bir platform görevi görüyor. Hackathon’larda, popüler ‘kendin yap’ robotu mBot, basit bir arayüze sahip programlama ortamı Scratch ve hemen her nesneyi dokunmatik bir yüzeye çeviren icat kiti Makey Makey gibi araçlar kullanılıyor. Ayrıca, mBot Futbol Müsabakası ve Çizgi İzleyen Robot gibi etkinlikler de düzenleniyor. Çocukların gruplar halinde birer proje çalışması yapacağı hackathon’larda öne çıkan projelerin yurtdışındaki çeşitli programlara katılımı ve dünyaya tanıtılması da sağlanacak.