26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

10 gün sinyaliyle yüzde 90 doluluk

Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkma sinyaliyle birlikte turizmcilerin 2017’den beklentileri artarken, turistler de tatil beldelerini doldurdu.

14 Ağustos 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
10 gün sinyaliyle yüzde 90 doluluk

Ayvalık, Ören, Akçay, Altınoluk, Güre ve Zeytinli gibi Kuzey Ege’nin önemli turizm merkezlerinde Kurban Bayramı’na yönelik rezervasyonlar sürerken, doluluk oranları yüzde 90’lara ulaştı. Edremit Körfezi Turizm İşletmecileri Derneği (EKTİD) Başkanı Yahya Yavuz,  Kurban Bayramı’na yönelik Edremit Körfezi’nin yoğun bir taleple karşı karşıya olduğunu söyledi. Yurt dışından gurbetçilerden de yoğun talep aldıklarını vurgulayan Yavuz, şöyle konuştu: “Bayram öncesi rezervasyonlarda adeta patlama noktasına gelindi. Bu konuda yoğun bir talep söz konusu. Ağustos ayının sonunda yapılacak müzik festivali de bu ayı iyi geçirmemizi sağladı. Bayram rezervasyonunda da yüzde 90’a ulaşıldı.” 

YOĞUNLUK SÜRER

Edremit Belediyesi kuruluşu Ed-Bel Limited Şirketi Genel Müdürü İbrahim Yakın ise temmuz doluluk oranlarının ortalama yüzde 60 civarında kaldığını söyledi. Yakın ağustosu an itibarıyla yüzde 100 dolulukla geçirdiklerini ifade ederek, “Ağustos ayı sonuna kadar yoğunluk aynen sürer. Tatilin 10 güne uzatılacağı beklentisi talebi artırıyor. Bayramın uzaması bize daha yararlı olacaktır diye düşünüyorum” diye konuştu.  

ANTALYA HAVALİMANI’NDA SON İKİ YILIN REKORU KIRILDI

Antalya Havalimanı’nda 12 Ağustos Cumartesi günü uçak ve yolcu trafiğinde son iki yılın rekoru kırıldı. Cumartesi günü 881 uçağın iniş kalkış yaptığı havalimanında, 162 bin yolcuya hizmet verildi. THY ise bütün havalimanlarında toplamda 1.530 sefer gerçekleştirdi.