26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

100 bin gence yazın çalışma imkanıyla ilgili hükûmetten açıklama: Bu sayede ilk sigortalılıklarını da başlatmış olacağız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği müjdeler arasında yer alan 100 bin gence yazın çalışma imkanı ile ilgili olarak, 'Gençlerimiz hem ücret alıp aile bütçelerine, kendilerinin özel olarak değerlendirmek istedikleri alanlarda kendilerini ifade edebilmelerine katkı sağlayacak, diğer taraftan en çok önem verdiğim konu ilk sigortalılıklarını da başlatmış olacağız.' sözlerini kullandı.

AA14 Haziran 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
100 bin gence yazın çalışma imkanıyla ilgili hükûmetten açıklama: Bu sayede ilk sigortalılıklarını da başlatmış olacağız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği müjdeler arasında yer alan 100 bin gence yazın çalışma imkanı ile ilgili olarak, "Gençlerimiz hem ücret alıp aile bütçelerine, kendilerinin özel olarak değerlendirmek istedikleri alanlarda kendilerini ifade edebilmelerine katkı sağlayacak, diğer taraftan en çok önem verdiğim konu ilk sigortalılıklarını da başlatmış olacağız." sözlerini kullandı.

Her yıl 100 bin gencin sosyal çalışma programına dahil edileceğini söyleyen Bakan Sarıeroğlu,"Bu sayede hem toplumsal konularda farkındalıklarını arttırmayı, bu konularda gençlerimizin enerjisi ve sinerjisinden faydalanmayı hem de gençlerimizin okul hayatlarına maddi olarak bir katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Burs ve kredi imkanlarımız var, aylık olarak asgari ücret üzerinden de katkımız olacak. 3 ay boyunca bu programdan faydalanmış olacaklar. 3 ay boyunca aldıkları ücret, bir sene boyunca burs ve kredi imkanlarından aldıklarından daha yüksek bir miktara tekabül ediyor." dedi.