18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

Asgari ücrete zam durumu olacak mı?

Asgari ücret zam durumunu vatandaşlar merak ediyordu. Başbakan Binali Yıldırım Asgari ücret fiyatlarıyla ilgili açıklamasını yaptı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım Bangladeş ziyareti öncesi öncesi asgari ücret ile ilgili soruları yantıladı.

20 Aralık 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Asgari ücrete zam durumu olacak mı?

Geçtiğimiz günlerde Bakan Sarıeroğlu, konuşmasında "Şu anda 900 bin emekçimiz, yapacağımız çalışmaların kapsamında. Asgari ücretle ilgili de dün iki farklı toplantı gerçekleştirdik. Net asgari ücrette, reel olarak yüzde 111 artış yapmış bir iktidarız. Asgari ücreti, hiçbir zaman siyasi popülizm malzemesi yapmadık. Asgari ücret ülkemiz açısından önemli denge ücretidir’’ şeklinde konuşmuştu. 

Başbakan Binali Yıldırım, Bangladeş ziyareti öncesi havalimanında açıklamalarda bulundu. Yıldırım, asgari ücret ile ilgili olarak şunları söyledi:

 

 

‘’Hükümetimiz yıllardan beri çalışanımıza asla enflasyonun altında bir ücret vermemiştir.’’

"Asgari ücret yeni sene girmeden önce işçi-işveren ve hükümet ilgili bakanlığımız arasında yapılan müzakerelerle belirleniyor. bu noktada TÜRK-İŞ teklifini sundu, DİSK de teklifini sunacak daha sonra taraflar bir araya gelecekler, en uygun şekilde tarafları bakanlığımız bir araya getirecek. En iyi şartlardan ne gerekiyorsa bu rakam üzerinde mutabakata varılacak. Hükümetimiz yıllardan beri çalışanımıza asla enflasyonun altında bir ücret vermemiştir. Bu sefer de aynı şekilde makul olan, ülkenin şartlarını da dikkate alarak en uygun şekilde sonuçlandıracak."

 

 

ASGARİ ÜCRET 2018 SON DAKİKA HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

İLK TOPLANTI 1 ARALIK'TA YAPILMIŞTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’’ Asgari ücret’’ açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde ilk toplantısını 1 Aralık'ta gerçekleştiren komisyona Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu başkanlık yapmıştı.

Bakan Sarıeroğlu, buradaki konuşmasında "Bu yılki toplantımızda bu üçlü istişare ve karar mekanizmasını en etkin şekilde işletip, yine ülkemiz için ortak bir zeminde, ortak sonuçla mutabık olacağımızı umuyorum." ifadesini kullanmıştı.

İşçileri temsil eden TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat ise Asgari Ücret Tespit Komisyonunun toplumun beklentilerine duyarlı olması ve yeni asgari ücretin "insan onuruna yakışır" düzeyde belirlenmesi gerektiğini dile getirmişti.