26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Kurbanlık fiyatları ne kadar?

2018 Kurbanlık fiyatları ne kadar? Büyükbaş küçükbaş kurbanlık fiyatları belli oldu mu?

14 Temmuz 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Kurbanlık fiyatları ne kadar?

Kurban Bayramı bu yıl 21 Ağustos'a denk geliyor. Bayrama yaklaşık 1 ay kala Diyanet İşleri başkanlığı kurban kesim fiyatlarını açıkladı. 4 gün sürecek kurban bayramında maddi durumu elveren müslümanlar kurban ibadetini yerine getirecekler. Kurban fiyatları yıllara göre değişiklik gösterdiği gibi illere göre de değişiklik göstermektedir. Bu durumun oluşmasında nakliye ücretleri, belediyelerin alan kiralama ücretleri ve piyasa arz/talep durumu da etkili olmaktadır.

Özellikle büyük şehirlerde Anadolu'dan gelen büyük ve küçük baş hayvanlarla ilgili hem belediyeler hem de il / ilçe tarım müdürlükleri gerekli kontrol alanlarını, satış ve kesim alanlarını kurmaya ve yer satışlarını gerçekleştirdiler. Bu yıl Kurban Bayramı 21-22-23-24 Ağustos 2018 tarihlerine denk gelmektedir.

Türk Kızılayı, Türkiye Diyanet Vakfı, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı (TÜKETBİR) Bülent Tunç, Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (ETBİR) Derneği Başkanı Ahmet Yücesan, Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik ve daha bir çok yetkiliden ilerleyen zamanlarda konuya ilişkin açıklama bekleniyor.

Kurban Bayramı bu yıl 21 Ağustos'a denk geliyor. Bayrama yaklaşık 1 ay kala Diyanet İşleri başkanlığı kurban kesim fiyatlarını açıkladı.




2018 KURBAN FİYATLARI NE KADAR?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2018 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 850, yurt dışında 625 lira olarak belirlendiğini söyledi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2018 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 850, yurt dışında 625 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Diyanet İşleri geçtiğimiz yıl da kurban kesim bedellerini yurt içinde 850 TL olarak açıklamıştı. Yurt dışında ise 600 TL olarak belirlemişti.

Hatırlanacağuı üzere Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, geçtiğimiz günlerde hayvan üreticisinin enflasyonun üzerinde bir zamla satışa çıkmasının muhtemel olduğunu belirterek kurbanlık fiyatlarında ağustos ayındaki kurun belirleyici olacağını söylemişti.

Tunç, buna göre küçükbaş kurbanlıkların ortalama 1,000 TL, büyükbaş kurbanlıkların ise ortalama 7,000 liradan başlayan fiyatlarla satışa çıkmasını öngördüklerini de dile getirmişti




KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı 21 Ağustos Salı günü başlıyor. Kurban Bayramı tatili için henü resmi bir açıklama yapılmadı ancak 9 gün tatil yapılacağı öngörülüyor.

2017 yılındaki Kurban Bayramı 30 Ağustos ile birleştiği için 11 gün tatil yapma şansı bulan çalışan kesim, 2018'de de Kurban Bayramı'nda uzun bir tatil yapma şansına sahip olabilecek. Kurban Bayramı'nın arefesi 20 Ağustos Pazartesi gününe denk geliyor. Takip eden Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma ise resmi tatil. Dolayısıyla bu sene Kurban Bayramı'nda yine 9 günlük bir tatil gözüküyor.